Xbox Game Pass - endringer

Varsler prisøkning og endringer for Xbox Game Pass

Xbox

Game Pass – Microsofts abonnementstjeneste for spill – vil gjennomgå store endringer til høsten. Det inkluderer blant annet en prisøkning, samt et noe redusert tilbud for konsollspillere som ikke har Game Pass Ultimate.

Endringene ble først bekreftet av Microsoft overfor Windows Central, og deretter forklart nærmere via Xbox' nettsider. Selskapet melder at allerede fra 10. juli forsvinner det vanlige Xbox Game Pass-tilbudet for konsoll, med Xbox Game Pass Standard inn som erstatter.

Standard-tilbudet gir tilgang på eldre spill i Microsoft-katalogen og spilling på nett. Den store forskjellen blir at dette abonnementet ikke inkluderer nylanseringer. Sammenlignet med det gamle abonnementet går prisen opp fra 10,99 til 14,99 dollar i måneden. Norske Standard-priser er foreløpig ikke bekreftet.

Xbox-spillere som ønsker seg selskapets storspill fra dag én må over på Game Pass Ultimate. Ultimate-tilbudet forblir det samme som før, men også her går prisen opp – fra 139 til 179 kroner i måneden.

De på PC Game Pass vil fortsatt få tilgang på nye spill, mot en prisøkning fra 99 til 119 kroner i måneden. Prisendringene for både PC Game Pass og Game Pass Ultimate trer i kraft 10. juli for nye abonnenter og 12. september for de som allerede abonnerer.

Det påpekes at eksisterende Xbox Game Pass-abonnenter får muligheten til å beholde det gamle abonnementet så lenge det er aktivt. Nye abonnenter må over på den kommende Standard-løsningen om de ikke ønsker seg Ultimate.

Game Pass Core, den nye varianten av det gamle Xbox Live Gold, går for øvrig opp fra 599 til 649 kroner for de som har helårsabonnement. Prisen per måned forblir uendret.

LES OGSÅ: Her er spillene du får med Game Pass i juli »

Siste fra forsiden