Venter fremdeles på Emergency 4

Katastrofene lar vente på seg i Emergency 4. Åtte uker etter den tyske utgivelsen, er det ingen tegn til noen internasjonal versjon.

I den fjerde installasjonen i Emergency-serien – som ble sluppet i Tyskland 13. april i år – inntar spilleren nok en gang rollen som operasjonsleder gjennom 20 oppdrag i en kampanje, og skal ved hjelp av kjøretøy og personell fra politiet, brannvesenet og legevakten ordne opp i katastrofene som oppstår underveis.

Spilleren tar ikke bare styringen av personell og kjøretøyer på selve ulykkesstedet, men må også sørge for at pengene ikke tar slutt, og at de riktige rekvisittene tas med til hvert katastrofeområde. Vi loves enklere kontrollere og en flerspillermodus. Oppdragene er, som tidligere, svært varierte, og vi får prøve oss på alt fra å løse trafikk-korker til å slukke store branner, takle demninger som bryter sammen og til og med prøve å redde liv under et terroristangrep.

I motsetning til tidligere utgivelser i serien, er alle oppdragene i kampanjen en del av en større helhet – og du vil underveis kunne utføre ulike sideoppdrag om du vil. De fleste oppdragene vil foregå i en stor by, men ved noen anledninger blir du også sendt til Antarktis eller Midt-Østen. Du har også mulighet til å spille tilfeldig genererte oppdrag, eller lage sine egne. I tillegg får vi en flerspillerdel hvor spillere kan samarbeide om å takle katastrofer på et større kart.

Den tyske utgivelsen har allerede rukket å bli oppdatert til versjon 1.2, og en kommende oppdatering er også på trappene i følge nettstedet EmergencyX. Likevel har følgende beskjed stått nedskrevet på det offisielle britiske nettstedet siden april:

– Emergency 4 er foreløpig ikke utgitt i Storbritannia. Du vil snart finne mer informasjon og kunngjøringer her. Takk for tålmodigheten.

Gamer.no tok kontakt med salgsapparatet til utvikleren Sixteen Tons Entertainment for å få en oppdatering på situasjonen, og spurte om vi kunne vente oss en internasjonal versjon av spillet denne sommeren. Til svar fikk vi vite at informasjonen vi søkte var konfidensiell, eller ikke kunne besvares enda. De ville av samme grunn ikke svare på om det var vanskelig å få europeiske utgivere interessert i spillet sitt.

Det er Take 2 som er ansvaret for utgivelsen i Tyskland, og det er deres britiske avdeling som har vært ansvarlige for distribusjonen av franchisen i britiske og nordiske territorier tidligere. Kontoret i England forteller at de ikke har spillet i sin utgivelsesplan per dags dato. Mye tyder på at den internasjonale versjonen ikke er i produksjon, i påvente at pengestøtte og interesse fra en utgiver.

Siste fra forsiden