Verdens første produktbilder av Sony PSP

I dag har Sony endelig gitt oss de aller første offisielle produktbildene fra Sony PSP - deres første håndholdte spillekonsoll.

Den nye konsollen ser umiddelbart ut som en krysning mellom Apples iPod og den originale Game Boy Advance. Dermed er det en gang for alle helt slutt på spekulasjoner og rykter rundt utseende til Sony PSP. Etter å ha studert likheten med iPod og GBA vil dere også legge merke til den enorme skjermoverflaten med baklys, som skal gi 480x262 piksler. Hvordan knappene og kontrollen vil fungere er vanskelig å si før vi har fått testet den.

Sony håper at deres håndholdte PSP skal bli vel så populær som PlayStation 2. Namco, Capcom, Konami og Koei er blant utviklerne som har sagt at de kommer til å produsere eksklusive spill for PSP-maskinen. Dessuten jobber Sony selv med en rekke eksklusive titler. Antakelig vil mer informasjon om disse spillene bli offentliggjort i løpet av årets E3.

Sony PSP skal etter planen komme i salg i november i år. Prisene kommer til å være høyere enn det normale nivået for denne typen maskin - I Japan kommer en PSP til å koste 48000 yen, noe som blir rundt 240 britiske pund eller 450 amerikanske dollar. I norske kroner blir dette i litt overkant av 3000 kroner, men hva prisen på det norske markedet blir vet vi enda ikke.

En GBA koster til sammenlikning rundt 700 kroner. At PSP-maskinen kommer til å bli mer avansert enn en GBA er det liten tvil om, men det gjenstår å se hvor mye folk er villig til å betale for en håndholdt spillemaskin. Nokia sin N-Gage, som også koster rundt 3000 kroner, har i alle fall ikke blitt den helt store suksessen til nå.

Vi kommer tilbake med utfyllende og detaljert informasjon om Sony PSP i løpet av morgendagen, etter at Sonys pressekonferanse for europeisk presse er overstått. I mens kan dere titte på disse produktbildene som akkurat har blitt offentliggjort:

Siste fra forsiden