«Nyhrox» til Australian Open

Verdensmester Emil skal spille Fortnite-turnering under Australian Open

Nordmannen spiller for veldedighet og en solid pengepremie.

Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (til venstre) feirer VM-pokalen. Nå skal han til Australia.
Epic Games

20. januar går Australian Open, som er en del av Grand Slam-syklusen i tennis, av stabelen. I den anledning har Fortnite Summer Smash blitt slått sammen med den prestisjetunge finalehelgen i Australian Open, 1, og 2. februar, der det vil bli spilt to turneringer.

LES OGSÅ: Norske Emil (16) vant VM i Fortnite

På lørdagen skal Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen spille sammen med en kjendis i veldedighetsturneringen, der i overkant 600 000 kroner går til et veldedig formål. Faren til Emil, Frank Pedersen, har begynt å legge merke til oppmerksomheten utenfra.

– Det har vært enorm oppmerksomhet men det har vært positivt. Vi føler e-sport blir sett på som noe annet før og etter den seieren, sier Pedersen i et intervju med VG.

Inviterte proffer

På søndagen skal de inviterte Fortnite-proffene kjempe om underkant av 2,5 millioner kroner i det som er hovedturneringen. Fortnite-finalen skal foregå like før finalen av Australian Open, der de mest sannsynlig blir å spille ute på tennismatten.

Vi er glade for å bygge videre på suksessen til Fortnite Summer Smash ved å utvide den til et to-dagers arrangement som blir holdt under finalenhelgen av Australian Open 2020, forteller turneringsansvarlig Craig Tiley i pressemeldingen til Australian Open, før han fortsetter:

Hvert år ser vi etter måter å gjøre Australian Open større og nye muligheter for å tiltrekke flere mennesker til våre arrangementer.Fortnite Summer Smash vil igjen se noen av de største spillerne fra hele verden spiller bare timer før verdens tennisspillere konkurrerer om Australian Open-tittelen, avlutter Tiley.

LES OGSÅ: Verdensmesteren forlater klubb og medspiller

Alle Norges øyne vil med det være rettet mot Bergquist Pedersen i det han gjør sitt beste for å gå av med seieren i Fortnite som arrangeres under en av verdens største tennisturneringer.

Turneringen ser du på Youtube-kanalen til Australian Open »

Siste fra forsiden