Videospillenes far er død

Ralph Baer ble 92 år.

Ralph Baer ble 92 år gammel.
Major Nelson, flickr.com

Ralph Baer døde lørdag i sitt hjem i Manchester. Han ble 92 år gammel. Dette melder The New York Times og Gamasutra.

Baer er kjent for å ha skapt den første kommersielle spillkonsollen, Magnavox Odyssey. Konsollen, som ble lansert i gradvis i løet av sommeren 1972, sparket igang spillindustrien slik vi kjenner den nå. Konsollen hadde 27 spill fordelt over 12 spillkasetter, og seks spill fulgte med maskinen. Totalt sett skal Baer og Magnavox ha solgt rundt 360 000 konsoller.

Se et innslag om Ralph Baer fra PBS Studios.

Han sto også bak utviklingen av det såkalte «light gun»-tilbehøret, kanskje mest kjent for sin rolle i Duck Hunt på Nintendo, og en rekke annet.

Baer og familien flyktet fra Tyskland i 1938, bare to måneder før den velkjente Krystallnatten der nærmere 30 000 jøder ble arrestert. De endte opp i Amerika, der Baer etter hvert utdannet seg til å bli en radiotekniker.

Ralph Baer fikk en medalje for sitt arbeid i 2006. For å ha gjort banebrytende oppfinnelser og for å ha vært en pioneer i skapelsen og kommersialiseringen av interaktive videospill fikk han National Medal of Technology. Det var president George W. Bush som overrakte medaljen.

I 2008 fikk han en ærespris under 2008s Gamer Developers Conference, kalt Choice Pioneer Award.

Les mer om historien bak verdens første spillkonsoll, Magnavox Odyssey »

Siste fra forsiden