Virus på PSP

Vær varsom med hva du laster ned til PSP - nå har det første PSP-viruset dukket opp.

Antivirusprodusenten Symantec har nå gitt ut en advarsel om det aller første viruset til PSP, som de har kalt Trojan.PSPBrick. Viruset skjuler seg bak det som i utgangspunktet ser ut til å være programvare designet for å "nedgradere" PSP-maskinens interne programvare ("firmware") fra versjon 2.0 til 1.5.

Filen du absolutt ikke må kjøre på PSP-en din heter "EXPLOT 2G PSP Team V1.RAR". Programmet sletter viktige filer fra PSP-ens operativsystem, med det resultat at du ikke vil kunne starte den opp igjen. Dermed sitter du med en ubrukelig PSP i hendene dine, uten mulighet til å få hjelp fra Sony, som i en offisiell uttalelse sier følgende:

- Sony Computer Entertainment støtter ikke aktivitetene til de som modifiserer PSP-ene sine, etter som dette kan introdusere uautorisert og potensielt farlig programvare til systemet. PSP-er som blir ødelagt av slik aktivitet vil ikke dekkes av garantien.

Symantec har klassifisert viruset i trusselkategori 1. Selv om viruset kan være svært skadelig sprer det seg ikke fra PSP til PSP, og du må manuelt laste det ned for å bli infisert. Viruset er heller ikke spesielt lett å finne, og så lenge du er varsom med hva du laster ned for PSP-en din bør du lett kunne unngå skade. Mer informasjon finner du hos Symantec.

Siste fra forsiden