Warhammer 40.000: Dawn of War

Du har antakelig ikke hørt så fryktelig mye om dette nye sanntidsstrategispillet før, men hvis den nye traileren er noe å gå etter, kommer det til å bli mye snakk om denne tittelen i tiden som kommer.

Warhammer 40.000: Dawn of War er et nytt sanntidsstrategispill under utvikling hos Relic Entertainment (selskapet bak de kritikerroste Homeworld-spillene), som etter planen skal komme ut i oktober i år. Spillet foregår i det blodige og brutale Warhammer 40.000-universet, hvor krig ikke bare er en del av hverdagen; det er hele hverdagen.

Dawn of War føyer seg inn i rekken av spill som dropper ressursinnsamlingen til fordel for et fullstendig fokus på selve krigføringen. I stedet inneholder hvert kart en rekke kontrollpunkter som du kan ta over. Hvert av disse kontrollpunktene skaffer deg en viss inntekt som du kan bruke til å lage nye enheter og forsterkninger med.

Gameplayet i dette spillet har et sterkt taktisk preg, og du får stor kontroll over de ulike kampgruppene dine. Du kan også kjøpe inn utstyr og kjøretøy til dem, og sende inn kommandør-enheter for å sikre at de er så effektive som mulig på slagmarken.

På tross av at gameplayet høres spennende ut er det nok den detaljerte og svært imponerende grafikken som vil få hodene til å snu seg hos folk. Detaljnivået her er rett og slett spektakulært, og kampene ser fryktelig realistiske ut - faktisk nesten så realistiske at det hele kan minne om et slags actionspill med fokus på nærkamp. Spillet er i full 3D, og gir deg total kontroll over kameraet, slik at du kan nyte de heftige kampene på nært hold.

Filmen, som er i QuickTime-format, er på 40 MB og inneholder omtrent ett minutt med video fra spillet. Du kan laste den ned herfra:

Siste fra forsiden