– Warner Bros. visste hvor ødelagt Arkham Knight var på PC lenge før lansering

Hevder spillet ble aldri testet skikkelig, og at PC-utgaven ble nedprioritert.

Warner Bros.

Etter at PC-utgaven av Batman: Arkham Knight har slitt med utallige problemer siden lansering valgte Warner Bros. å trekke spillet fra butikkhyllene forrige uke. Det jobbes nå med å få PC-utgaven i skikkelig stand slik at det kan relanseres ved en senere anledning.

Er det kanskje Riddler som har vært på ferde igjen? (Bilde: Warner Bros.)

Ifølge en artikkel fra Kotaku viser det seg at utgiveren har visst om PC-problemene lenge før spillets lansering, men valgte å ikke gjøre noe med det.

– Spillet har vært sånn i flere måneder, og alle problemene vi ser nå var nøyaktig de samme, uforandret, for et år siden, forteller Kotakus kilde.

Trodde det var bra nok

Til tross for de åpenbare problemene spillet hadde valgte likevel Warner Bros. å la det bli sendt ut til butikker. Det var ikke for å lure kundene, men fordi de trodde spillet var godt nok som det var, skriver Kotaku.

Dette er det siste leddet i urovekkende trend vi har sett mye av i 2015, der PC-utgavene av store «blockbuster»-spill lanseres i laber og lite spillbar tilstand. Warner Bros. har stått bak to av dem. Utenom Arkham Knight var PC-lanseringen av Mortal Kombat X en katastrofe.

Batmobilen har faktisk vært den største synderen. (Bilde: Warner Bros.)

Ifølge Kotaku jobbet Rocksteady nesten utelukkende med konsollutgaven av spillet. PC-versjonen ble gjennomført i samarbeid med Iron Galaxy Studios og Warner Bros., som har sitt eget utviklingsstudio. Men selv det å få spillet til å kjøre på PlayStation 4 og Xbox One var vanskelig.

– Det var umulig å få spillet til å kjøre bra nok på konsollene i flere måneder. Det er delvis derfor det ble utsatt så mange ganger. De var ikke forberedt på hvor vanskelig det ville være med nestegenerasjonskonsollene, forteller Kotakus kilde.

Ingen skikkelig kvalitetstesting

Brorparten av kvalitetstestingen gikk derfor til å finne «bugs» i konsollversjonen, med et lite team delegert til testing av PC-utgaven. Spesielt Batmobilen hadde en tendens til å sende spillytelsen i dørken.

En annen grunn til at PC-versjonen ikke fikk en skikkelig kvalitetssikring var Rocksteadys frykt for at historien skulle lekkes til publikum. Vanligvis blir PC-spill stresstestet på ulike maskinvarekonfigurasjoner av firmaer som spesialiserer seg på dette, men det ble unngått i dette tilfellet. Ifølge Kotaku er ikke dette uvanlig praksis for spill der historien skal holdes hemmelig.

Akkurat når Warner Bros. velger å relansere Batman: Arkham Knight skal på PC gjenstår å se. Utvikler Rocksteady har lovet at de jobber hardt med å få alt til å fungere, men mange brukere sliter fortsatt med et spill som er fullstendig umulig å spille.

Les også
Anmeldelse: Batman: Arkham Knight

Våre venner i Rad Crew elsker dataspill om Batman:
De gir deg deres topp 5-liste over de beste Batman-spillene »

Siste fra forsiden