World of Warcraft: Battle for Azeroth kommer til sommeren

Alle som forhåndsbestiller kan få tidlig tilgang på utvidelsens nye raser.

Den syvende ekspansjonen til World of Warcraft, kalt Battle for Azeroth, har omsider fått et offisielt slippvindu. Tradisjonelt sett har utvidelsene kommet litt senere på året, men som med Legion – spillets forrige ekspansjon – skal lanseringen skje i løpet av sommeren.

Void Elves er en av fire nye raser som introduseres i Battle for Azeroth.
Blizzard

Mens folk flest nok tenker på sommeren som de tre månedene juni, juli og august, begynner den offisielle høsten først 23. september i år. På sine nettsider skriver Blizzard dermed at utvidelsen vil lanseres på eller før 21. september.

Lås opp nytt innhold tidlig

Med et drøyt halvår igjen har utvikleren åpnet for forhåndsbestillinger og muligheten til å få en tyvstart på utvidelsens kommende innhold. Alle som kjøper Battle for Azeroth før lanseringsdagen får ikke bare et gratisløft opp til nivå 110 for én figur, men også tilgang på en serie med oppdrag som låser opp Allied Races. Disse fire delrasene består av Highmountain Tauren og Nightborne på Horde-siden og Lightforged Draenei og Void Elves for Alliance.

For å få tilgang på oppdragene må man først ha en figur på erfaringsnivå 110, og oppfylle diverse andre krav. Spillere som fullfører sekvensen får så lage nye figurer fra disse rasene, og belønnes også med et eksklusivt beist å ri på. I tillegg får man et sett med såkalt Heritage-utstyr hvis man får en figur av de nye rasene fra nivå 20 til 110.

Du kan lære mer om Allied Races i videoen øverst i artikkelvinduet, og på World of Warcrafts nettsider kan du se hva som kreves for å låse dem opp.

Horde mot Alliance

Se den cinematiske traileren for World of Warcraft: Battle for Azeroth. (Video: Blizzard)

Battle for Azeroth ble annonsert under Blizzcon i Anaheim i fjor, med en lekker trailer som du kan se til høyre. Med ekspansjonen vender World of Warcraft tilbake til striden som har stått sentralt i spillet siden lanseringen i 2005 – nemlig Horde mot Alliance.

Spillere på begge sider får utforske helt nye områder i håp om å rekruttere flere til sine respektive saker, og kan i tillegg ta på seg sjørøverhatten for å plyndre små øyer. Nivåtaket løftes til 120, Blizzard lover flere nye grotter og raids for spillere å bryne seg på og selvfølgelig et lass med nye våpen og annet utstyr.

Blizzard vil også åpne «vanilla»- servere til World of Warcraft.
Det blir riktignok lenge til vi får ta turen tilbake til nettrollespillets begynnelse »

Siste fra forsiden