World of Warcraft-lanseringen en suksess

At World of Warcraft var etterlengtet er det nok få som tvilte på, men suksessen i USA har overgått alle forventninger.

Blizzard forteller i en pressemelding at de regner med å ha solgt 250 000 kopier av World of Warcraft på utgivelsesdatoen alene, og spillforetninger over hele USA forteller at de har gått tomme. Dessuten ble det åpnet over 200 000 kontoer samme dag, og over 100 000 spilte samtidig klokken 17 (PST) på tirsdag. For å sette dette i perspektiv kan vi fortelle at Star Wars: Galaxies hadde i overkant av 125 000 spillere etter den første uken.

Den store kjeden Gamestop forteller at spillet til nå har solgt bedre enn noe annet PC-spill i år, og at de aldri tidligere har solgt like mange kopier av et PC-spill på utgivelsesdagen. Blizzard har imidlertid ikke tid til å hvile på laurbærene - den store pågangen har ført til problemer, både i form av få ledige servere og lave hastigheter. Blizzard er nå i ferd med å opprette 35 nye servere for å dekke etterspørselen.

World of Warcraft vil bli lansert i Europa tidlig 2005, men forhåndsbestillinger tas opp allerede 26. november. For mer informasjon om den norske lanseringen kan du følge lenken nederst på siden.

Siste fra forsiden