X2: The Threat

Hvis rollen som romskipkaptein appellerer til deg bør du ta en titt på demoen av den ambisiøse romsimulatoren X2: The Threat.

X2: The Threat har nylig blitt lansert i Europa, og har stort sett blitt møtt med god kritikk fra spillpressen verden over. I Tyskland og Storbritannia er spillet for øyeblikket det mest solgte til PC. Gamer.no kommer med full omtale av spillet så snart det er ferdigtestet hos oss.

Britiske PC Zone karakteriserer spillet som "Elite for det 21ste århundret", og det er slett ikke noen dårlig beskrivelse. Etterfølgeren til X: Beyond the Frontier har nemlig mye til felles med David Braben og Ian Bell sitt klassiske romspill. Her får du handle alle slags varer og slåss mot pirater og andre fientlige romvesener. I tillegg lar X2 deg kjøpe og drive egne romstasjoner, slik at hvis du ikke ønsker å leve av å sloss eller frakte varer kan du bygge opp ditt eget forretningsimperium i stedet.

Spillet inneholder over 70 ulike skip, fra små og hurtige kampskip til lasteskip og 2km-lange destroyere, og du kan ta kontroll over dem alle (om du har råd eller mulighet til å skaffe dem). I tillegg kan du leie inn andre piloter slik at du kan herske universet med din egen personlige flåte om du skulle føle deg litt stormannsgal.

Denne demoen inneholder fem øvingsoppdrag og ett par spillbare oppdrag i et test-univers (du slippes altså ikke løs i det massive spilluniverset til fullversjonen). Demoen er på 136 MB, og du kan laste den ned fra disse nettstedene:

Siste fra forsiden