Xbox One-salget doblet seg etter at Kinect ble fjernet

Microsoft ser ut til å ha funnet formen med den nye konsollen.

Xbox One uten Kinect er tydeligvis noe folk vil ha.
Audun Rodem, Gamer.no

Etter at Microsoft fjernet bevegelseskameraet Kinect og kappet prisen med 100 dollar, har salget av Xbox One doblet seg i USA. Dette melder Microsoft selv på sitt eget nyhetsnettsted, Xbox Wire.

Vel og merke oppgir ikke selskapet noen tall for doblingen som skal ha skjedd fra mai til juni, og det er heller ikke kjent om konsollen ser et lignende salgshopp andre steder i verden.

Fjernet kameraet

Kinect ble fjernet.

Det var i mai at Microsoft valgte å endre på innholdet i Xbox One-pakken. Der man tidligere måtte innfinne seg med at det fordyrende Kinect-kameraet var en del av pakken, ble det fra og med tidlig i juni mulig å kjøpe konsollen alene. Dermed nådde Xbox One samme prisnivå som hovedkonkurrenten PlayStation 4, noe som sikkert også gjør maskinen mer attraktiv.

Siden de to konkurrerende konsollene ble lansert i fjor høst har begge skrytt av stadig høyere salgstall. Da vi sist hørte noe konkret fra begge to, etter at regnskapsåret for 2013 ble avsluttet på tampen av mars, oppga Sony å ha solgt om lag 7 millioner konsoller til kundene. Xbox One lå litt etter med i overkant av 4 millioner solgte ved samme tidspunkt, mens de hevdet å ha sendt ut 5 millioner konsoller til forhandlerne.

Xbox One blir for øvrig først lansert her i Norge først 5. september i år, etter å ha vært tilgjengelig i store deler av verden siden november i fjor. Det vil da bli mulig å kjøpe konsollen med eller uten Kinect. Om du går for den kameraløse pakken må du ut med 3999 kroner, mens Kinect-pakken ligger på 4599 kroner.

Da vi snuste på konsollen i fjor ante vi et godt potensial.
Vår skribent kalte den gang Xbox One «en uslepen diamant» »

Siste fra forsiden