Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Yooka-Laylee-oppfølgeren lar deg forandre på brettene – ny trailer viser hvordan

På årets E3-messe trakk Playtonic sløret av en oppfølger til Yooka-Laylee. Seriens neste innslag skal lanseres i løpet av 2019, og nå er utvikleren klar for å vise frem litt mer av opplevelsen.

Inngangene til hvert brett kan forandres, slik at selve brettet også forvandles.
Team17

Den nyeste traileren for Yooka-Laylee and the Impossible Lair, som du ser i toppen av artikkelen, byr på glimt av mekanikken Playtonic kaller Alternate Level States. Dette lar deg forandre på brettene i spillet, slik at du kan oppleve dem på helt nye måter.

En helt ny jord

I spillets tredimensjonale hubverden kommer man over bøker som markerer inngangen til de forskjellige brettene. Ved å løse puslespill i «hubben» kan man endre på forholdene rundt inngangen, som også forandrer på selve brettet.

Fyll opp med vann for å få et våtere brett, eller sett på en vifte for å kunne sveve på oppdriften. Avhengig av forholdene blir nye områder tilgjengelige, hindere forandres og nye fiender kommer til.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair byr på en litt annen variant av plattformsjangeren enn sin lunkne forgjenger. Inne i brettene foregår alt på et todimensjonalt plan, med utfordringer i den tradisjonelle Donkey Kong Country-malen.

Spillet kommer til PC, PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch. En endelig slippdato er ikke satt.

Super Mario Maker 2 lar deg bygge dine egne plattformverdener.
Vår anmelder kalte spillet en fabelaktig oppfølger »

Siste fra forsiden