Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Yooka-Laylee-oppfølgeren blander 2D-spilling med en 3D-hubverden

Her lukter det Donkey Kong Country med noko attåt.

Utviklingsstudioet Playtonic Games har avduket en oppfølger til sitt retro-inspirerte plattformeventyr, Yooka-Laylee. Oppfølgeren heter Yooka-Laylee and the Impossible Lair, og vi skal igjen følge de to tittelfigurene gjennom et fargerikt plattformeventyr for å redde Dronning Phoebee's Royal beetalion Guard, og bryne seg på tittelens «Impossible Lair». Se den første traileen over.

Playtonic Games

Mens forgjengeren holdt seg til store åpne tredimensjonale områder a la Banjo-Kazooie og Super Mario 64 fra Nintendo 64s glansdager, skal oppfølgeren tydeligvis hente mer inspirasjon fra spill som Donkey Kong Country. Denne gangen foregår brettene på et todimensjonalt plan.

I tillegg skal spillere utforske en hubverden i 3D, med kameraet klistret i et fugleperspektiv. Her skal man løse gåter for å finne hemmeligheter.

Og for fansen: jada, Grant Kirkhope og David Wise stiller med musikk.

Lunken forgjenger

Da Yooka-Laylee spratt ut på markedet i 2017 var det til en blandet motagelse. Vår anmelder pekte blant annet på frustrerende kameraføring og upresise kontroller, samtidig som han satte pris på musikken, humoren og lydeffektene.

– Yooka-Laylee spiller på nostalgi, men lite annet. Ikke misforstå, jeg er glad for at dette spillet eksisterer, og angrer ikke på at jeg brukte tiden min på det. Nå er håpet mitt at utvikleren ser på tilbakemeldingene de får, og gjør seg mer kjent med hvordan å polere flyten og stramme inn styringen, slik at de kan komme tilbake i storform med sitt neste prosjekt. Hvis det blir et neste prosjekt, skrev han i sin anmeldelse.

Snake Pass var et annet retroinspirert spill som ikke satte verdenen i fyr og flamme »

Siste fra forsiden