Yooka-Laylee skal lanseres i april

Banjo-Kazooies åndelige oppfølger kommer imidlertid ikke lenger til Wii U.

Det etterlengtede plattformeventyret Yooka-Laylee har omsider fått en offisiell slippdato. Spillet skulle opprinnelig gis ut i oktober i år, men etter en utsettelse er lanseringen nå satt til 11. april 2017. Det melder Playtonic Games og utgiver Team 17 i en pressemelding.

Ved siden av datoen fikk vi også en ny trailer for spillet, som du kan se i videovinduet over.

Wii U-utgaven kansellert

Spillere får likevel ikke besøke Yooka-Laylees verden på Wii U.
Team 17

Den åndelige oppfølgeren til Banjo-Kazooie kommer samtidig til PC, Mac, Linux, Xbox One og PlayStation 4, men den planlagte Wii U-utgaven får ikke se dagens lys, skriver utvikleren:

– Til tross for iherdig arbeid og flere forsøk på å få det til å fungere er vi lei oss for å måtte meddele at vi har støtt på uforutsette tekniske vanskeligheter som dessverre gjør det umulig for oss å lansere Yooka-Laylee på Wii U, forteller studiosjef Gavin Price.

Price forklarer videre at teamet hans nå samarbeider med Nintendo om å bringe Yooka-Laylee til Nintendo Switch i stedet, noe Playtonic vil snakke mer om til neste år.

Dette, kombinert med at utvikleren ikke går i detalj på hvilke problemer de har støtt på, har ikke uventet ført til mye spekulasjon om at Wii U-utgaven ble droppet på grunn av konsollens usikre fremtid.

I et intervju med Gamesindustry.biz forteller Price imidlertid at hverken Switch-konsollen eller Nintendos beslutning om å stanse produksjon av Wii U på noen måte påvirket Playtonics avgjørelse.

Kickstarter-backere får velge

Capital Cashino.
Team 17

Yooka-Laylee ble som kjent folkefinansiert via Kickstarter, der alle som spyttet inn nok kunne velge å motta spillet må den plattformen de måtte ønske. Wii U-utgavens kansellering betyr imidlertid at noen backere nå ikke kan få det de ba om, noe Playtonic ønsker å rette opp i:

– Alle Wii U-backere kan, uten ekstra kostnad, bytte til en av de andre versjonene som lanseres 11. april (PlayStation 4, Xbox One, PC, Mac eller Linux) eller oppgradere til Nintendo Switch-utgaven når vi annonserer flere detaljer i 2017, lover utvikleren på sine nettsider.

Playtonic vil kontakte backere i januar, med instrukser for hvordan man bytter til en av de andre utgavene. De som heller ønsker å få tilbake pengene sine kan be om det, enten direkte gjennom Kickstarter eller via kickstarter@playtonicgames.com.

Les også
Anmeldelse: Yooka-Laylee

Vi tok en kikk på Yooka-Laylee tidligere i år.
– Som snytt ut av nesa på Banjo-Kazooie, skrev vår skribent »

Siste fra forsiden