Yooka-Laylee får god gammeldags sofaflerspiller

Ny trailer viser plattformspillets konkurransedrevne side.

Playtonic Games og utgiver Team 17 trakk denne uken sløret av flerspillertilbudet for Yooka-Laylee. Det kommende plattformspillet vender tilbake til sofaflerspillingens glansdager, og vil tilby både konkurranse og samarbeid for venner på samme maskin.

Konkurranse og samarbeid

Opp til fire venner kan spille mot hverandre.
Playtonic Games

Den nyeste traileren for spillet, som du kan se over, gir en smakebit på de åtte konkurransebaserte flerspillermodusene som kommer til Yooka-Laylee. Opp til fire spillere kan konkurrere om å være best i blant annet hinderløyper, gokart-løp eller skyting. Spiller man alene kan man i stedet prøve å sette nye poeng- og tidsrekorder i de forskjellige modusene.

For de som foretrekker å jobbe sammen vil enspillerkampanjen også by på en asynkron samarbeidsmodus for to spillere. Her får spiller nummer to styre det såkalte «Bee Team», som kan fly rundt på skjermen og hjelpe spiller nummer én ved å plukke opp diverse gjenstander, sette en stopper for feller og hjelpe spiller én med å komme seg forbi vanskelige hindre.

Plattform av den gamle skolen

Gokart-løp er blant Yooka-Laylees flerspillermoduser.
Playtonic Games

I Yooka-Laylee møter vi kameleonen Yooka og hans flaggermuspartner Laylee. Sammen skal paret reise rundt i en fargerik verden full av fiender å bekjempe og gjenstander å samle på.

Spillet ble først annonsert under navnet Project Ukulele i begynnelsen av 2015, og dukket etter hvert opp på folkefinansieringstjenesten Kickstarter. Etter en vellykket kampanje var planen å slippe spillet på PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One og Wii U i oktober 2016, men etter en utsettelse ble lanseringsdatoen flyttet til den 11. april i år.

Problemer med Wii U-versjonen førte også til at denne ble kansellert, men det virker svært sannsynlig at en Nintendo Switch-utgave kommer i stedet. Kickstarter-backere som ba om spillet på Wii U vil få muligheten til å bytte til en annen plattform etter hvert, fortalte utvikleren i desember.

Vi tok en kikk på Yooka-Laylee i fjor.
– Som snytt ut av nesa på Banjo-Kazooie, skrev vår skribent »

Siste fra forsiden