Yooka-Laylee er utsatt

Som plaster på såret får vi en splitter ny trailer som viser duoen i aksjon.

Playtonic Games

Yooka-Laylee, som utvikles av Rare-veteranene i Playtonic Games, har blitt utsatt til første kvartal neste år, opplyser utgiver Team 17 i en pressemelding.

Spillet med den usedvanlig suksessfulle Kickstarter-kampanje på våren i fjor, hadde inntil nylig lanseringsvindu i høst, men nå må vi altså smøre oss med tålmodighet noen måneder til.

Yooka-Laylee er dessverre utsatt til første kvartal 2017.
Playtomic Games

Må polere mer

Det er den klassiske begrunnelsen at utviklerne ønsker mer tid til å polere spillopplevelsen som brukes også denne gangen.

– Vi vet gjennom dialog med fansen vår at de verdsetter kvalitet mer enn noe annet, så vi har vi tatt den vanskelige beslutningen om å utsette lanseringen av Yooka-Laylee til første kvartal 2017, sier kreativ regissør og administrerende direktør i Playtonic Games, Gavin Price.

Price sier videre at Playtonic lenge følte seg sikre på å nå den opprinnelig planlagte lanseringen i oktober, men at de bestemte seg for å legge til noen måneder med polering for å levere et enda bedre spill til de tusener av menneskene som har støttet utviklingen av spillet.

– Mange blir sikkert skuffet over noen ekstra måneders ventetid, men vi i Playtonic er sikre på at vi har tatt den riktige beslutningen, og at dere vil bli fornøyd med resultatet når spillet kommer på markedet tidlig neste år, sier Price.

Nye detaljer

Spillets skurk, Capital B, og partneren Dr. Quack.
Playtomic Games

Nylig slapp Playtonic noen detaljer om spillets historie og mekanikker. Som den åndelige oppfølgeren til Banjo-Kazooie-spillene, blir det naturligvis en rekke gjenstander og hjelpemidler å samle inn. Puslespillbrikkene som låste opp nye verdener i Banjo-Kazooie er byttet ut med gullbelagte boksider med samme funksjon. I spillet vil man også finne hundrevis av fjærpenner som brukes til å kjøpe nye ferdigheter.

Spillets slemming heter Capitol B og er øverste direktør for et skurkete selskap ved navn Quack Corp. Capitol B har en ond plan om å absorbere all verdens litteratur, og gjøre det om til profitt for seg selv.

Underveis på eventyret vil Yooka-Laylee møte en rekke figurer som vil hjelpe til så godt de kan, og Playtonic Games har et uttalt mål om at figurgalleriet og universet de legger grunnlaget til nå skal leve videre i Playtonic-spill i framtiden.

Ny trailer

Les også
Anmeldelse: Yooka-Laylee

Yooka-Laylee skal vises fram under E3, og i den forbindelse, og som et plaster på såret har Playtonic sluppet en helt fersk trailer som viser litt mer av hva vi kan forvente oss av spillet. Traileren viser mekanikker med tydelig inspirasjon fra gamle Rarewares plattformspill, som Banjo-Kazooie og Donkey Kong Country.

Gamer.no har som vanlig folk på plass på E3, og vi er like spente som dere på hva mer Playtonic forteller oss neste uke.

E3-traileren kan du se under.

Siste fra forsiden