I november skal det kjempes om nesten én million norske kroner i Counter-Strike, og Norge er invitert.
E-sport
I november skal det kjempes om nesten én million norske kroner i Counter-Strike, og Norge er invitert. (Foto: DreamHack)

DreamHack - Counter-Strike

TV 2 arrangerer norsk kvalifisering til DreamHack Open

12 norske lag skal kjempe om én plass i hovedturneringen.

Disse lagene inviteres til TV 2 DreamHack Open Qualifier

 Apeks
 Oilers
 Bifrost
 Foxed
 777
 Fact Revolution
 Nordavind
 STB Momentum
 Celestial
 Domino
 Midgard
 Delusive

Kvalifiseringen, kalt TV 2 DreamHack Open Qualifier, inviterer alle lagene i førstedivisjon i Telialigaen samt to av de beste lagene i andredivisjon fra denne sesongen til å delta.

Altså skal 12 norske lag kjempe om å bli ett av åtte lag som skal konkurrere om premiepotten på nesten én million norske kroner i slutten av november i DreamHack Open.

– Det har hele tiden vært et mål for TV 2 å være mer enn bare en ren formidler av norsk og internasjonal e-sport. Vi ønsker også å bygge det norske miljøet og kunne bidra til at norske lag lykkes internasjonalt. Med internasjonal suksess kan det komme et stort løft i interessen i Norge, slik vi har sett i Danmark. Så her starter vi på et løp som forhåpentligvis kan bli veldig spennende på sikt, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Også sportslig leder i Apeks, Anders «aNdz» Kjær synes dette er en fantastisk mulighet.

– Det er en fantastisk utvikling at norske lag får direkte innpass i større turneringer. Nasjonale kvalifiseringer gir oss større muligheter og er utelukkende supert for hele miljøet. Det gir en mye kortere vei fra den nasjonale til den internasjonale scenen, sier han.

Joakim «Jkaem» Myrbostad
Det blir ikke første gang Joakim «Jkaem» Myrbostad i Apeks får sjansen til å delta i DreamHack Open Foto: DreamHack

De fleste kvalifiseringskampene vil sendes direkte på Twitch, mens finalen i den helnorske turneringen kan sees gratis på TV 2 Sumo. Alle kampene fra selve DreamHack Open November som spilles mellom 26. og 29. november sendes også gratis på TV 2 Sumo.

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen