Guide

Hearthstone Power Rankings – Februar 2016

22 decks du garantert møter på i Hearthstone – fra best til verst

Fem av de beste spillerne i Norge har rangert de mest populære kortstokkene.

Blizzard

Metaen i Hearthstone er i stadig utvikling, og det kan være vanskelig å ha kontroll over hva som til enhver tid er sterkt i det kompetitive landskapet. For å hjelpe deg med dette har Gamer.no opprettet en fagjury bestående av fem spillere som har hevdet seg i Telenorligaen.

Juryen har kommet frem til 22 ulike decks fordelt på de ni klassene i spillet som er vanlig å møte på dersom man bestemmer seg for å prøve seg i Hearthstones rangerte modus.

Dette er spillerne som har hjulpet oss:

  • Stian «Matpakke» Paulsen (F2K)
  • Johannes «EpicSaxGuy» Husa (BX3)
  • Christian «Devou» Solvang (GL)
  • Aleksander «Aleks» Kolstad (GL)
  • David «Kanelsnurr» Hovland Jensen (TMG)

Juryen har fordelt de 22 kortstokkene inn i fire ulike nivåer. Slik definerer vi de ulike nivåene:

Nivå 1: De sterkeste og mest polerte arketypene man kan møte på. For å være i nivå 1 må et deck være meget stabil og konkurransedyktig. De er likevel ikke uten svakheter, og er i en konstant fare for å bli direkte kontret av spillere som er lei av deres dominans.

Nivå 2: Også meget stabile decks, men mangler det «siste lille» for å virkelig dominere metaen. Decks man finner på dette nivået vil ofte direkte kunne kontre én eller flere av arketypene i det øverste nivået.

Nivå 3: Dette er sammen med nivå 2 det mest befolkede nivået. Det man finner her kan være decks som har vært med på å definere metaen tidligere, eller helt nye decks som man enda ikke vet den virkelige styrken på. Decks i nivå 3 har fordelen av å gå under radaren, og vil ofte kunne slå nedenfra.

Nivå 4: Decks som befinner seg på dette nivået er ikke nødvendigvis ubrukelige. Den største faktoren for at et deck ender opp her er at stabiliteten er for dårlig. Likevel fyller medlemmene av nivå 4 en viktig nisje, siden de fort kan overraske motstanderen.

Midrange Shaman.
Liquidhearth

NIVÅ 4

Midrange Shaman

Midrange Shaman er et deck som ønsker å få ut trusler tidlig og kontrollere brettet, for så å erklære sin dominans over motstanderen ved hjelp av store tempokort som Hex og Fire Elemental. Når dominansen er etablert ønsker man å ende kampen med Bloodlust, Al'Akir the Windlord eller andre sterke kombinasjoner.

Decket i metaen
Da The Grand Tournament-ekspansjonen kom ut i fjor var det mange som eksperimenterte med de nye Totem-kortene som Totem Golem og Tuskar Totemic. Etter hvert fant man ut at disse kortene var svært lite konsistente, og man endte opp med å enten vinne overlegent eller sakte, men sikkert tape dersom man ikke fikk de optimale kortene i starten. På grunn av dette har Midrange Shaman blitt svært lite spilt, og blir sett på som en triviell og lite levedyktig arketype.

Les også
– Det hadde vært deilig å beholde førsteplassen etter denne uka

Gode matchups: Mech Mage, Tempo Mage

Dårlige matchups: Det meste annet

Liquidhearth

Face Hunter

Trolig det mest forhatte decket i Hearthstones historie. Face Hunter har kun ett formål, og det er å ta motstanderen fra 30 til 0 liv på så få runder som mulig, i tillegg til å «greete» motstanderen i det livet hans forsvinner. Dette får man til ved å spille en svært lav manakurve, der de fleste kortene kan gjøre skade med en gang de kommer ut på brettet.

Decket i metaen
Mange er nok takknemlige for at Face Hunter ikke er like sterkt som det lenge var. Face Hunter blir rett og slett utklasset av Aggro Shaman, som gjør alt Face Hunter gjør bedre og mer effektivt. Decket sliter også mot Midrange Druid, Reno Warlock, Control Priest, og alle typer Warrior, som er meget vanlig å møte på i ladder for tiden.

Gode matchups: Midrange Paladin, Secret Paladin, Midrange Shaman
Dårlige matchups: Midrange Druid, Freeze Mage, Renolock, Control Priest, Control Warrior

NIVÅ 3

Magnus Shetelig/Gamer.no

Dragon Priest

Dragon Priest er en midrange-stokk som fokuserer på tempo. Man utnytter battlycry-effekter man får av å ha drager på hånden. Dersom man får ut disse truslene på manakurven blir det vanskelig for motstanderen å håndtere de, særlig når man kan heale de opp igjen eller «buffe» de med kort som Power Word: Shield og Velen's Chosen.

Decket i metaen
Dragon Priest var lenge det sterkeste Priest-decket, men har de siste månedene havnet i skyggen av den mer kontrollorienterte arketypen kalt Control Priest. Det nye eventyret League of Explorers ga Control Priest flere sterke nye kort, men dragevarianten kunne ikke utnytte disse kortene på samme måten,

Gode matchups: Aggro Druid, Aggro Shaman, Secret Paladin
Dårlige matchups: Control Warrior, Freeze Mage, Renolock, Tempo Mage

Magnus Shetelig/Gamer.no

Midrange Hunter

Midrange Hunter er en god del mer moderat enn aggro-versjonen av Hunter-klassen. En Midrange Hunter ønsker i større grad å kontrollere brettet, og å få ut meget sterke tempokort som Mad Scientist, Animal Companion og Savannah Highmane. Når man har fått ut disse truslene vil man forsøke å kontrollere brettet. Dersom en Midrange Hunter klarer å etablere kontroll over brettet vil den som oftest vinne.

Decket i metaen
Midrange Hunter har ingen forferdelige matchups, men det er heller ingen matchups der man vinner overlegent. Det er den mest allsidige typen av Hunter, og har aldri forsvunnet helt fra metaen. Hunter fikk ikke mange gode kort i League of Explorers, og listen man bruker ligner veldig mye på den man brukte før ekspensjonen.

Gode matchups: Freeze Mage, Handlock
Dårlige matchups: Face Hunter, Oil Rogue, Tempo Mage

Liquidhearth

Handlock

Handlock var lenge et fast innslag i Hearthstone-turneringer, hvor decket ble brukt til stor suksess for mange spillere. Det er to versjoner av Handlock: den klassiske versjonen, og Demon-versjonen. Spillestilen til disse er ganske lik. Demonversjonen baserer seg hovedsaklig på å få ut store trusler ved hjelp av Voidcaller. Begge versjonene ønsker å få ut store minions som de kan «taunte» opp ved hjelp av Sunfury Protector eller Defender of Argus.

Decket i metaen
Den nåværende metaen domineres av decks som kan få ut store trusler de første par rundene av en kamp, noe Handlock som oftest ikke kan gjøre. Renolock kan ligne litt på Handlock i spillestilen, men har også muligheten til å få ut disse tidlige truslene som kan nøytralisere en aggressiv start fra motstanderen. Handlock passer også bedre inn i en mer kontrollfokusert meta.

Gode matchups: Control Priest, Patron Warrior, Control Warrior
Dårlige matchups: Aggro Druid, Face Hunter, Midrange Druid, Oil Rogue, Malygos Rogue

Liquidhearth

Control Warrior

Control Warrior, omdøpt til Wallet Warrior på grunn av de mange Legendary-kortene man trenger for å bygge decket, har eksistert helt siden starten av spillet. Control Warrior baserer seg på å bruke kort som Shieldmaiden, Shield Block og Armorsmith for å overleve til man kan spille de store truslene med høye manakostnader som Ysera, Alexstrasza og Grommash Hellscream.

Decket i metaen
Control Warrior lider av at man har noen meget sterke matchups, og noen helt forferdelige matchups. Eksempler på gode matchups er Freeze Mage og Oil Rogue, mens de dårlige er Midrange Druid, Secret Paladin og Aggro Shaman. De tre sistnevnte er svært godt representert dersom man tar en tur innom ladder, noe som gjør at Control Warrior sliter.

Gode matchups: Freeze Mage, Oil Rogue, Patron Warrior, Aggro Druid
Dårlige matchups: Midrange Druid, Secret Paladin, Aggro Shaman

Magnus Shetelig/Gamer.no

Murloc Paladin

Murloc Paladin eksisterte mer eller mindre ikke før League of Explorers lanserte Anyfin Can Happen - et kort som koster 10 mana, og som reinkarnerer alle spillerens døde murlocs. Alle trodde dette bare var et morsomt kort som ikke hadde ville ha noen innvirkning på metaen, men etter en del utforskning fant man ut at dersom man spilte decket med fokus på kontroll, kunne man ha en meget sterk OTK-deck (One Turn Kill) ved hjelp av murlocs med charge og to kopier av Anyfin Can Happen.

Decket i metaen
Det virker som at man har funnet en optimal liste for Anyfin Can Happen, som inneholder to Bluegill Warriors, to Murloc Warleaders og Old Murk-Eye, i tillegg til to kopier av Anyfin Can Happen. Mange kjente spillere, blant annet Savjz og Kolento, har klatret til høye plasseringer i legend med dette decket.

Gode matchups: Control Warrior, Control Priest, Renolock
Dårlige matchups: Midrange Druid, Aggro Shaman

Magnus Shetelig/Gamer.no

Midrange Paladin

Midrange Paladin har lenge vært en stabilt bra arketype. Dette er mye grunnet deckets potensiale til å bestemme tempoen i en kamp. Man har selv muligheten til å velge mellom en aggressiv eller en mer konservativ spillestil. På grunn av dette er Midrange Paladin relativt sterk mot det meste av kontroll-decks, men siden kontroll over brettet er så viktig sliter man mot Freeze Mage og Control Priest som enkelt kan ta denne kontrollen fra deg.

Decket i metaen
Midrange Paladin var lenge den mest populære versjonen av Paladin-klassen, før Secret Paladin gjorde sin innmarsj etter The Grand Tournament-ekspensjonen. Midrange Paladin var lenge plassert på nivå 1, men etter at Aggro Shaman og Freeze Mage ble mer populære har den sakte men sikkert falt i populæritet og styrke.

Gode matchups: Aggro Druid, Control Warrior, Zoolock
Dårlige matchups: Freeze Mage, Control Priest, Oil Rogue,

Magnus Shetelig/Gamer.no

Mech Mage

Mech mage er en aggressiv deck som prøver å oppnå tempo tidlig ved hjelp av mech minions som Mechwarper, Annoy-o-Tron og Snowchugger, og minions med effekter knyttet til disse som Tinkertown Technician og Goblin Blastmage. Når man har etablert brettet sitt forsøker man å bryte ned motstanderens liv med spells.

Decket i metaen
Mech Mage fikk en del nye kort i League of Explorers som hjalp til å gjøre decket mer fleksibel, men mye grunnet Secret Paladins popularitet sliter Mech Mage i metaen. Dersom man ikke får en mer eller mindre perfekt kurve i starten av kampen er det vanskelig å vinne i de fleste matchups.

Gode matchups: Midrange Druid, Aggro Druid
Dårlige matchups: Secret Paladin, Control Priest, Freeze Mage

SuperJJ Twitter

Malygos Rogue

Malygos Rogue ligner en del på "Miracle Rogue" som var populær tidlig i Hearthstones historie. Dette er et combo-deck som er bygd rundt den ekstra skaden Malygos gir til klassens mange spells. En annen viktig del av Malygos Rogue er å være konservativ nok med det man har på hånden, slik at man får full verdi ut av Gadgetzan Auctioneers effekt (dra et kort når man bruker en spell)

Decket i metaen
Malygos Rogue er ikke en ny deck, men den har ikke vært særlig sterk i metaen før League of Explorers ga Rogue det nye Tomb Pillager-kortet. Malygos er meget vanskelig å spille optimalt, og sliter en del mot noen av de populære klassene for tiden, men dersom man er god med decket kan man allikevel gjøre det bra.

Gode matchups: Renolock, Control Priest
Dårlige matchups: Midrange Druid, Secret Paladin, Control Warrior

NIVÅ 2

Magnus Shetelig/Gamer.no

Oil Rogue

Oil Rogue er et deck som utnytter spells og combo-effekter for å kontrollere brettet, for så å forsøke å comboe ned motstanderen med Tinker's Sharpsword Oil og Blade Flurry. Oil Rogue har en meget god områdeeffekt med Fan of Knives og Blade Flurry, og man har også en god del verdifulle minions som koster tre, fire og fem mana.

Decket i metaen
Oil Rogue har gjort et lite comeback de siste par månedene etter at decket var mer eller mindre ute av metaen. Oil Rogue gjør det meget bra mot populære decks som Secret Paladin og Control Priest, men Aggro Shaman er en stor utfordring for selv de beste Oil Rogue-spillere. Oil Rogue har alltid vært en vanskelig deck å spille, men de som har mye erfaring med decket har vist gang på gang at man aldri kan overse Oil Rogue.

Gode matchups: Midrange Paladin, Control Priest
Dårlige matchups: Aggro Shaman, Freeze Mage, Control Warrior

Magnus Shetelig/Gamer.no

Malylock

Malylock er en combo-deck som baserer seg rundt muligheten for å gjøre massive mengder skade med Malygos + Soulfire og Darkbomb. For å komme seg til punktet hvor man kan sette opp denne comboen må man overleve, og decket har mange sterke early- og midgame minions som hjelper med dette.

Decket i metaen
Malylock gjorde et comeback da den canadiske spilleren Purple spilte det i hans seier i Dreamhack Winter 2015 i november. Hovedgrunnen for at Malylock gjorde et så stort comeback var det nye legendary-kortet Brann Bronzebeard fra League of Explorers, som kan føre til noen svært overraskende svingninger.

Gode matchups: Control Priest, Patron Warrior, Midrange Druid
Dårlige matchups: Freeze Mage, Aggro Druid, Secret Paladin

Zetalot Twitter

Control Priest

Control Priest er en svært treg deck som kan håndtere aggressive motstandere på mange forskjellige måter. Lightbomb, Auchenai Soulpriest + Circle of Healing og Holy Nova er eksempler på måter man kan fjerne motstanderens brett. Det nye Priest-kortet Entomb gir Control Priest en fordel i tregere matchups. Med dette kortet kan de fjerne motstanderens største trussel, og stokke den inn blant sine egne kort.

Decket i metaen
De nye kortene Entomb og Museum Curator har hjulpet Control Priest, og har gitt en helt ny dimensjon til decket. Control Priest gjør det meget bra mot de populære aggressive variantene av Paladin, Mage og Warlock, men sliter en del i noen av de tregere matchupene som Renolock og Freeze Mage.

Gode matchups: Midrange Paladin, Secret Paladin, Zoolock, Tempo Mage
Dårlige matchups: Freeze Mage, Renolock, Malylock, Aggro Shaman

Zoolock

Zoolock.
Magnus Shetelig/Gamer.no

Zoolock er en aggressiv variant av Warlock-klassen som ønsker å etablere kontroll på brettet tidlig, for så å bryte ned motstanderen ved å stadig fylle på brettet med minions. Zoolock er som navnet tilsier mer eller mindre en dyrehage. Vanligvis fylles en Zoolock-liste opp utelukkende med minions, bortsett fra to versjoner av Power Overwhelming og Imp-losion.

Decket i metaen

Zoolock gjør det meget bra i metaen for tiden. Mange har begynt å spille Brann Bronzebeard i sine Zoo-lister, og selv om man ikke alltid får alt for mye verdi ut av dette kortet kan det være hjelpsomt. Standarden for Zoolock har gått vekk fra den noe tregere demonversjonen, og ligner nå mer på de «klassiske» zooversjonene. Zoolock gjør det meget bra mot Druid og Shaman, noe som gjør at man finner den på nivå 2.

Gode matchups: Tempo Mage, Midrange Druid, Aggro Druid, Aggro Shaman
Dårlige matchups: Freeze Mage, Control Priest, Oil Rogue

Magnus Shetelig/Gamer.no

Tempo Mage

Tempo Mage er en relativt aggressiv deck som utnytter kort som Mana Wyrm, Arcane Blast, Arcane Missiles, Sorcerers Apprentice og Flamewaker for å ta kontroll over de første par rundene av en kamp. Tempo Mage vil som oftest kunne avslutte kampene tidlig dersom man får et overtak med sin meget sterke kurve de første par rundene, men sliter dersom dette ikke går. Archmage Antonidas er vanlig å bruke for å få den ekstra skaden man trenger for å avslutte en kamp.

Decket i metaen
Tempo Mage har en tendens til å vinne uansett hva man spiller mot dersom man trekker en perfekt kurve. Decket gjør det veldig bra mot begge de populære variantene av Druid, og vil som oftest kunne avslutte kampen før Druid kan få ut sine store trusler. På grunn av dette, og en relativt bra matchup mot Aggro Shaman er Tempo Mage i nivå 2.

Gode matchups: Midrange Druid, Aggro Druid, Aggro Shaman
Dårlige matchups: Freeze Mage, Zoolock, Control Priest

Magnus Shetelig/Gamer.no

Patron Warrior

Patron Warrior var lenge både det sterkeste decket og det vanskeligste å spille. Mye av grunnen til dette var kortet Warsong Commander, som kunne føre til massive comboer og 30-40 skade før ti runder hadde gått. Mange trodde Patron Warrior var ubrukelig da dette kortet ble endret, men det viste seg at Patron Warrior fortsatt var en sterk deck, selv om den ikke var like dominerende som før.

Decket i metaen
Patron Warrior har mange muligheter til å håndtere mange av de dominerende arketypene som Secret Paladin og Midrange Druid. Unstable Ghoul er meget effektiv mot Secret Paladins start, og Druid har alltid vært en god matchup for Patron Warrior. Alt i alt er Patron Warrior en meget stabil deck som passer bra inn i den nåværende metaen.

Gode matchups: Midrange Druid, Freeze Mage, Secret Paladin, Aggro Shaman
Dårlige matchups: Renolock, Malylock, Control Warrior

Liquidhearth

Aggro Druid

Aggro Druid er en mer aggressiv versjon av sin motpart Midrange Druid. Der hvor Midrange Druid hadde brukt Hero Power eller Wild Growth, spiller den aggressive versjonen trusler som Leper Gnome, Knife Juggler og Druid of the Saber. Ved hjelp av Innervate kan man få ut trusler som Fel Reaver og Dr. Boom meget tidlig i kampen. Selv om den er en del raskere enn Midrange Druid er den viktigste delen fortsatt den velkjente Force of Nature + Savage Roar-comboen.

Decket i metaen
Aggro Druid ble en stund sett på som den sterkeste versjonen av Druid, men har etter hvert kommet i skyggen av Midrange-versjonen etter at Control Priest og Tempo Mage har gjort sine inntog inn i metaen. Aggro Druid gjør det allikevel bra mot Midrange Druid og Secret Paladin, og er for tiden en stabilt sterk deck som kan overraske motstanderen.

Gode matchups: Midrange Druid, Secret Paladin
Dårlige matchups: Zoolock, Patron Warrior, Control Warrior

Magnus Shetelig/Gamer.no

Freeze Mage

Freeze Mage har eksistert mer eller mindre siden starten av Hearthstone, og er stadig en stabil deck som kan håndtere aggressive decks meget bra. Som navnet tilsier vil Freeze Mage forsøke å fryse motstanderens brett. Måten man vinner med Freeze Mage er som oftest ganske standard. Man overlever til man kan bruke Alexstrasza på motstanderen, for så å avslutte kampen med Fireball, Frostbolt og Ice Lance.

Decket i metaen
Freeze Mage vil alltid være bra i en aggressiv meta grunnet deckets evne til å fryse motstanderens brett. Freeze Mage gjør det meget bra mot Secret Paladin og Zoolock, som man møter på mer eller mindre annenhver kamp. Det store problemet til Freeze Mage var alltid Control Warrior, som er nesten umulig å vinne for Mage. Nå som Control Warrior er på vei ut og Control Priest er på vei inn er det bare Midrange Druid man virkelig trenger å uroe seg for.

Gode matchups: Secret Paladin, Midrange Paladin, Zoolock, Oil Rogue, Control Priest
Dårlige matchups: Control Warrior, Midrange Druid, Patron Warrior

Hearthstone Metabomb

NIVÅ 1

Aggro Shaman

Aggro Shaman er en relativt ny deck som kan virke veldig vanskelig å håndtere. Aggro Shaman er aggressiv i sin natur, og mer eller mindre samtlige kort koster fra én til tre mana. Kort som Tunnel Trogg, Totem Golem og Feral Spirit hjelper til å lage et meget sterkt brett, slik at man kan avslutte kampen ved hjelp av spells som Lava Burst og Crackle, eller med Doomhammer.

Decket i metaen
Aggro Shaman har vist seg å være en meget sterk deck, og det ledende aggro-decket i Hearthstones nåværende kompetitive landskap. Aggro Shamans evne til å avslutte kamper på svært få runder har gjort Shaman til en av de mest forhatte klassene å møte, muligens kun slått av Hunter.

Gode matchups: Oil Rogue, Secret Paladin, Control Priest
Dårlige matchups: Zoolock, Patron Warrior, Tempo Mage

Del 1
Hearthstone Metabomb

Renolock

Renolock er bygd rundt Reno Jackson som ble introdusert i eventyret League of Explorers. Det ble gjort mye forsøk med forskjellige Reno Jackson-decks da kortet kom ut, men man fant fort ut at Warlocks evne til å dra kort gjorde dette til den optimale klassen for en Reno Jackson-deck. Siden man som oftest har 30 forskjellige kort er det en stor fleksibilitet i hvilke kort man velger å bruke, noe som kreative deckbuilderekan utnytte.

Decket i metaen
Renolock er en meget stabil og sterk deck i den nåværende metaen. Det som holder den tilbake er Druids nyvunnede popularitet, men alt i alt er dette en morsom og sterk deck som gir rom for kreativitet. Ingen kamper med Renolock vil se like ut.

Gode matchups: Control Priest, Oil Rogue, Malylock, Patron Warrior
Dårlige matchups: Midrange Druid, Aggro Druid

Magnus Shetelig/Gamer.no

Secret Paladin

Secret Paladin ble populær da The Grand Tournament-ekspansjonen ga klassen det meget sterke Mysterious Challenger-kortet, også kjent som "Dr. 6". Secret Paladin ble først bygd utifra fundamentet til de aggressive Paladin-variantene, men har gått mer og mer over til å bli en midrange-deck med sterke tempokort som Piloted Shredder, Sludge Belcher, Dr. Boom, og Tirion Fordring. Noen har også inkludert Ragnaros the Firelord, som kan gi decket det siste lille ekstra mot slutten av en kamp.

Decket i metaen
Secret Paladin har det siste halve året vært den mest stabile og konkurransedyktige decket i Hearthstone, og den fortsetter å være det. Secret Paladin har ingen elendige matchups, og vil være en trussel uansett hva man spiller mot. Det er ikke mye som tyder på at Secret Paladin vil falle ned fra nivå 1 med det første.

Gode matchups: Control Warrior, Malylock, Midrange Druid
Dårlige matchups: Freeze Mage, Control Priest

Magnus Shetelig/Gamer.no

Midrange Druid

Midrange Druid er en combo-deck som baserer jeg på å lage en kunstig manakurve ved hjelp av kort som Wild Growth, Innervate og Darnassus Aspirant. På denne måten kan man få ut store trusler mange runder før motstanderen kan spille noe som kan håndtere det. Når man har etablert disse truslene vil Midrange Druid forsøke å avslutte kampen med sin Force of Nature + Savage Roar-combo. Dersom du har 14 liv igjen mot en Druid med tomt brett burde du alltid forvente deg denne comboen.

Decket i metaen
Midrange Druid blir sett på av mange som det sterkeste decket i den nåværende metaen. Grunnen til dette er rett og slett at man har mange meget gode matchups i Renolock, Control Warrior, Freeze Mage, og Oil Rogue. Midrange Druid gjør seg heller ikke bort mot aggressive motstandere, og har ingen forferdelige matchups. I det siste har det vært en del eksperimenter med Midrange Druid. Noen spillere har forsøkt å bruke Sir Finley Mrrgglton, mens verdensmester fra 2014, Firebat, har byttet ut Darnassus Aspirant med to kopier av Living Roots i sin liste.

Gode matchups: Renolock, Control Priest, Control Warrior, Freeze Mage
Dårlige matchups: Zoolock, Tempo Mage

Siste fra forsiden