Internet Archive - MS-DOS

2500 gamle DOS-spill er spillbare helt gratis

Internet Archive har oppdatert databasen sin igjen.

Skjermbilde av The Internet Archive

For om lag fire år siden gjorde Internet Archive det mulig å spille 2300 MS-DOS-spill rett i nettleseren via sine sider. Siden da har de utvidet biblioteket med emuleringer av konsollspill og arkadespill, men nå gjør de nok et masseslipp av DOS-spill – selvfølgelig av litt ymse kvalitet.

Største til nå

Mammutoppdateringen består av om lag 2500 spill, og inneholder både kjenninger og ting du garantert aldri har hørt om.

– Dette er vår største oppdatering til nå, med et spenn på alt fra små og nylige uavhengige spil til store bortglemte titler som er flere tiår gamle, forteller arkivkurator Jason Scott om frislippet.

Som før er det snakk om emulerte spill, og Internet Archive tar forbehold om at det hele ikke vil fungere perfekt i alle tilfeller. CD-baserte spill er også et interessant tilfelle, siden alt av data lastes i minne før man kan spille. Da vi brynte oss på The Secret of Monkey Island måtte vi for eksempel vente på en 1,5 GB stor nedlasting.

Arkivet får neppe noen reaksjon fra spillselskapene som eier titlene, og slipper sannsynligvis unna med det som tilsynelatende er brudd på rettighetslover. Nettstedet har nemlig fått et unntak fra Amerikas Digital Millennium Copyright Act som gir dem lov til å tilby programvare for å kunne ivareta vår digitale historie.

Vi tok en kjapp titt i bunken, og fant noen klassikere vi glatt kan anbefale deg å prøve:

Hele samlingen på nesten 7000 MS-DOS-spill kan du finne på The Internet Archive.

Har du originalene kan du uansett emulere alt på egenhånd bedre.
Vi viser deg hvordan emulatoren DOSBox fungerer »

Siste fra forsiden