Telialigaen - PUBG

34 lag kjemper om fire PUBG-plasser i Telialigaen

Mandag kveld går startskuddet for kvalifiseringen til 1. divisjon.

PUBG Corp.

Telialigaens høstsesong i Playerunknown's Battlegrounds nærmer seg, med avspark 13. oktober. Siden GameFraym vant ligaen i vår har formatet riktignok endret seg drastisk, og 1. divisjon er nå bare halvparten så stor som tidligere.

I forbindelse med overgangen er 12 lag allerede klare for seriespill til høsten. De øvrige fire plassene står enda tomme, og denne uken skal 34 lag kjempe om å ta seg gjennom nåløyet.

Før kvalifiseringskampene kommer i gang har vi tatt en kikk på noen de håpefulle 1. divisjonskandidatene. Vi har også snakket med PUBG-kommentator i Telialigaen, Stian «Eiefant» Storrvik, om hvem han tror kan ta steget opp.

Her er lagene som skal kjempe om de fire plassene.
Telialigaen

Kvalifiseringen til 1. divisjon ser du på Twitch fra klokken 19:00 på mandag 21. september. Øvre pulje sendes på kanalen Bobbotolf, mens Slitnlul viser kampene fra nedre pulje.

– Ezclap er den store favoritten

Blant lagene som er plukket ut til kvalikspill finner vi en rekke kjente navn fra tidligere sesonger. North71, Kjutta Sjakk Klubb, Gaming med Promille og Ezclap var alle med på sluttspill i vår, og «Eiefant» tror spesielt sistnevnte blir å regne med denne uken.

– Ezclap er den store favoritten. De bør klare seg greit gjennom kvalifiseringen og jeg anser dem også som et sterkt lag inn mot den nye sesongen, som kan hevde seg i toppen, forteller han.

Også Kjutta – tidligere kjent som Back from zharki – ligger godt plassert til å ta seg tilbake til 1. divisjon. Med flere veteraner fra norsk PUBG oser laget av rutine, og ifølge «Eiefant» er Kjutta det mest komplette laget i denne kvalifiseringen.

Stian «Eiefant» Storrvik har plukket ut sine favoritter.
Lauri Ellilä/LanTrek

PUBG-kommentatoren trekker også frem Nodes som en klar kandidat for 1. divisjon. Laget har nemlig hentet inn forsterkninger i form av østerrikeren Ardin «Kilyakai» Lisic, som for tiden gjør det stort på den internasjonale PUBG-scenen med laget ShiftW.

Som vanlig kan vi forvente knallhard kamp om toppen, der blant annet North71, Celestial Gaming Underdogs, Betas og In Before bør være med å hevde seg. «Eiefant» setter imidlertid en knapp på 3 min survive time, et lag som har hentet inn flere solide spillere til kvaliken.

– Mine fire favoritter er Ezclap, 3 min survive time, Kjutta Sjakk Klubb og Nodes, avslutter Storrvik.

Trangt om plassen

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
Slik spilles PUBG-kvalifiseringen til 1. divisjon.
Telialigaen

Kvalifisering til 1. divisjon blir en omfattende affære, med flere runder gjennom øvre og nedre pulje og til slutt finale. Ballet åpnes 21. september, da innledende runde i hver pulje skal spilles og vi får de første finaleklare lagene.

Topp åtte fra øvre pulje avanserer nemlig rett til den avgjørende runden, mens de åtte svakeste må ut i nye kamper mot de åtte beste fra den nedre puljen. 22. september går ytterligere åtte lag videre til finale fra nedre pulje.

Med 16 lag igjen skal det altså spilles om de fire 1. divisjonsplassene. Finalen går over to dager, med kamper 23. og 24. september.

Første runde i øvre og nedre pulje ser du på Twitch-kanalene til henholdsvis Bobbotolf og Slitnlul. Bobbotolf sender andre runde i nedre pulje på tirsdag, mens Eiefant viser begge finaledagene – onsdag og torsdag – på sin kanal.

Siste fra forsiden