343 fortsetter med Halo

343 Industries avviser rykter om at andre studioer tar over Halo

Det etter at studioet angivelig ble hardt rammet av jobbkutt hos Microsoft.

Xbox Game Studios

Sent i forrige uke bekreftet Microsoft at selskapet kutter hele 10 000 jobber. Halo-utvikler 343 Industries var blant avdelingene som angivelig ble rammet, og det tok ikke lang tid før ryktene begynte å virre om endringer hos studioet.

Blant annet rapporterte nettstedet Metro at andre studioer etter sigende sto klare til å ta over Halo. 343 melder imidlertid at det ikke er ferdig med Master Chief.

– Halo og Master Chief er her for å bli. 343 Industries vil fortsette å lage Halo nå og i fremtiden, inkludert storslåtte historier, flerspiller og mer av det som gjør Halo så bra, sa studiosjef Pierre Hintze i en uttalelse på Twitter.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Den bastante uttalelsen sier riktignok ikke hvorvidt 343 fortsetter som ledende Halo-utvikler. Microsoft kan med andre ord hente inn andre utviklerteam til å lage Halo-spill enten sammen med 343 eller som separate prosjekter.

All dramatikken følger en turbulent periode for Halo. Seriens foreløpig siste innslag – Halo Infinite – slet lenge med å komme seg ut til butikkhyllene, og til tross for positive anmeldelser uttrykte fansen mye misnøye med spillet.

Patrick Wren, tidligere flerspillerdesigner på Halo Infinite, har for øvrig gått knallhardt ut mot Microsoft etter permitteringene hos 343. På Twitter skrev Wren at den vanskelige situasjonen er et resultat av inkompetent ledelse under utviklingen av Halo Infinite, som skapte en dårlig arbeidssituasjon for utviklerne.

LES OGSÅ: Xbox skal vise nye spill denne uka »

Siste fra forsiden