– Skal ikke glemme Xbox

Så lenge det finnes et kundebehov, vil Microsoft fortsette arbeidet med å gjøre Xbox-spill kjørbare på Xbox 360.

Tidligere i sommer var Xbox-toppsjefen Peter Moore ute med en uttalelse som gjorde mange spillere engstelige og sinte. Han mente at arbeidet med å gjøre gamle Xbox-spill kompatible for Xbox 360 snart burde stoppe, fordi det var alt for tidkrevende og han hevdet at de fleste ikke brydde seg uansett.

GameSpot har nylig snakket med Albert Penello – en av de internasjonale markedsansvarlige i Microsoft – om bakoverkompabilitetens problemer, men her er tonen en helt annen overfor sine kunder.

– Vi kommer ikke til å glemme konsollen som har fått oss dit vi er i dag. Xbox har en veldig lys fremtid, med mange knallspill fra verdens beste utviklere. Poenget her er at vi vil bry oss så lenge kundene våre gjør det, forteller Penello.

Han forteller GameSpot at det er vanskelig å forutsi hvor lang tid det vil ta å gjøre et Xbox-spill spillbart på Xbox 360. I noen tilfeller tar det bare noen timer, mens andre ganger tar det mange uker. Men de prioriterer de titlene som har solgt best, eller som har gjort det skarpt på Xbox Live. I tillegg hører de på hva spillerne vil ha, men sier at det er vanskelig å tilfredstille alles behov.

– Vi kan ikke fortelle hvilke titler vi jobber med akkurat nå, men vi kan fortelle at tilbakemelding fra kundene er både lest og tatt med i vurderingen. Men vær klar over at det finnes veldig mange mennesker der ute med sin unike liste over favorittspill.

Enkelte har stusset over at enkelte barnetitler plutselig dukker opp i oversikten over kompatible spill, mens storselgere fremdeles ligger i kø. Penello har et veldig greit svar på dette:

– Grunnen til at du ser enkelte spill bli tilgjengelig, uten at de nødvendigvis er de mest populære titlene, er fordi de deler kjent innhold med andre spill som vi tidligere har jobbet med. Et eksempel her er Barbie Horse Adventure, som kjører på Xbox 360 fordi det bruker en teknologi som ligner på Grand Theft Auto-serien.

Siste fra forsiden