Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

– Å fjerne «akEz» så tett på sluttspillet virker helt hodemist

Vi har vurdert lagene før Telenorligaen i Counter-Strike: GO skal avgjøres.

Demise er regjerende seriemester.
Eivind Von Døhlen

Denne helgen braker det hele løs. Telenorligaen i Counter-Strike: GO skal avgjøres. Etter en lang sesong står det fire lag igjen og skal kjempe om tittelen for høsten 2018.

Nordavind vant det innledende spillet og fikk velge motstander. De valgte Momentum og møtes i semifinale nummer to. I den første, barker Demise og Kingpins sammen i et spennende oppgjør.

Kampen ser du på VGTV fra lørdag klokken 11:00 »

Vi har som vanlig sett på de ulike kampene, og selv med færre lag har vi igjen prøvd på det litt mindre umulige, å spå utfallet av sluttspillet. Med oss på laget

SLUTTSPILLET I TELENORLIGAEN: COUNTER-STRIKE: GO:

Vis mer

Lørdag kl. 11:00: Demise - Kingpins
Søndag kl. 11:00: Nordavind - Momentum
Søndag kl. 16:30: Finale

Hele sendeskjemaet for sluttspillet finner du her »

har vi fått med oss Telenorliga-kommentatorene Tommy «TommyM» Monsen og Leon Andor «Landor» Karlsen, i tillegg til skribent og e-sport-redaktør Mathias Hynne.

Hvordan tror du sluttspillet utarter seg?

LES OGSÅ: Vi har kåret sesongens beste CS:GO-spillere - og sett på statistikken

Kingpins kommer fra treningsleir

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Snorre «fletch» Granerud
Tony «NiTo» Nilsen
Jon Erik «ztk» Øygarden
Henrik «becker» Becker

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Raymond «RashiiiE» Nilsen (prøvespill)

Demise og Kingpins får gleden av å åpne sluttspillet lørdag klokken 11:00. Kingpins gikk seirende ut av kampen i online-delen, men Demise leverte sterke og stabile resultater innledningsvis med fem strake seire. Men etter tap mot Momentum og semifinale-motstander Kingpins, i tillegg til uavgjort mot Nordavind, glapp tabelltoppen til slutt for Demise.

Likevel mener ekspertene at dette blir den jevneste semifinalen.

– Jeg tror uten tvil at Demise mot Kingpins blir den jevneste semifinalen. I mine øyne er Kingpins hakket bedre, noe de beviste i siste serierunde. Spørsmålet er hvor godt forberedt Demise kommer som lag og individuelt. Styrken til Demise er deres individuelle ferdigheter. De har flere på laget som er veldig dyktige, og de har et potensial til å virkelig ta av om de får en god start, forteller Tommy «TommyM» Monsen før han fortsetter.

Les også
– Vi kommer virkelig til å vise hva som bor i oss

– Kingpins er et mer samspilt lag, og har en tydelig leder i «aNdz». Ettersom de har vært på treningsleir i forkant av sluttspillet forventer jeg at de kommer til å møte opp med et langt bedre lagspill enn hva Demise gjør.

Monsen kan i tillegg avsløre dramatiske rykter i kulissene hos Demise.

Tar Anders «aNdz» Kjær en ny Telenorliga-tittel?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Ryktene sier at dette muligens er den siste turneringen til flere på Demise før de skal legge opp, så det skal bli veldig spennende å se hvilken innvirkning dette har på kampen.

Monsens sidemann, Leon Andor «Landor» Karlsen er enig med sin makker.

– Kingpins mot Demise blir kjempespennende og er på papiret et veldig jevnt oppgjør. Kingpins slo Demise ganske overbevisende i siste serierunde, men Demise hadde praktisk talt ingenting å spille for da. Jeg håper Demise spillerne har spilt mer den siste tiden enn de hadde da, ellers blir det fort overkjøring fra Kingpins. Kingpins på sin side må lære seg å fullføre kampene sine, de har en tendens til å få store ledelser mot motstanderne sine, men så slipper de dem ofte inn i kampene igjen. Klarer Kingpins å holde gassen inne fra start til slutt kan de vinne hele sluttspillet.

Han tror «Marcelious» blir den første semifinalens viktigste brikke, men trekker «becker» som en potensiell joker.

– «Marcelious» har en god sesong som alltid og til tross for at kanskje «Hallzerk» har tatt over tronen som Norges beste AWP-er, tror jeg «Marcelious» er Norges beste med auto-sniper. På Demise er det mange spennende spillere generelt, men jeg vil trekke fram «becker» foran semifinalene som en slags joker. Har han dagen kan han åpne områder alene og er en av de mer fryktløse entry-fraggerne jeg har sett.

Ole «Marcelious» Langan trekkes frem som en viktig brikke for Kingpins.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Enig er også skribent Mathias Hynne, som på sin side også trekker frem en turbulent sesong for den knepne favoritten.

– Jeg tror dette blir en veldig jevn kamp mellom to solide lag i seriespillet. Jeg tror likevel at Kingpins, som fikk en stor knekk midt i sesongen, trekker det lengste strået med en 2-1-seier, grunnet sluttspill-debutant «Grusarn» og solide «Marcelious» sine heroiske clutcher og spill gjennom hele matchen.

Resultattips: 2-1 til Kingpins

– Om Nordavind ryker mot Momentum vil det være den største overraskelsen i sluttspillets historie

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Håkon «hallzerk» Fjærli
Haris «H4RR3» Hadzic
Allan «AnJ» Jensen
Jasmeet «RoSeY» Gill (midlertidig)

I den andre semifinalen møtes Nordavind og Momentum søndag klokken 11:00. Nordavind ankommer sluttspillet i en turbulent tid. Kort tid før sluttspillet ble forrige sesongs store spiller, Kristian «akEz» Kornbakk, fjernet fra lagoppstillingen.

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «Microvan» Nyborg (innbytter)

På tross av en usikkerhet rundt lagoppstillingen ankommer Nordavind som store favoritter. Monsen levner Momentum minimale sjanser før møtet søndag.

– Det har vært mye kaos i Nordavind, men de skal likevel være flere hakk hvassere enn Momentum. Om Nordavind ryker ut mot Momentum vil det være den største overraskelsen i sluttspillets historie. Nordavind sine styrker er at de har en klar leder i «zEVES», som har fått velge og vrake av spillere i Norge. «H4RR3», «hallzerk» og «anJ» er en veldig sterk trio, og skal være en av de beste spillerne i Telenorligaen på en normal dag. Momentum har ingen stjerner etter at «Grusarn» dro til Kingpins, men spiller et mer lagbasert spill. Det er morsomt å se på Momentum når de får det til å fungere mot lag som på papiret skal ha bedre spillere.

Karlsen mener også at Momentum er klare underdogs, og frykter fullstendig overkjøring.

– Nordavind er inne i en rar periode med lagendringer og konflikter innad i laget, men burde fortsatt slå Momentum 2-0. Momentum har en kjempefordel med at de stiller som underdogs, men har spillere som fortsatt kan gå helt sykehus hvis de har dagen. Det kan det hende at Nordavind-laget rett og slett bare skyter for hardt for at gutta i Momentum skal ha noen sjanse, forteller Karlsen før han trekker frem sine nøkkelspillere.

Håkon «hallzerk» Fjærli fortsetter å levere for Nordavind.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

– «hallzerk» har en syk sesong for Nordavind og kommer til å være en viktig brikke skal de se etter gullmedaljen. «mICROVAN» har hatt et spennende innhopp for Momentum midtveis i sesongen og levert godt på statistikken, men må nok ha med seg resten av laget om Momentum skal ha noen sjanse.

Hynne på sin side tror Nordavind først åpner forsiktig, før de deretter feier over Momentum.

– Her tror jeg Nordavind tar en ganske enkel seier. 2-0. Første kart blir jevnt, 16-14, og så blåser Nordavind forbi Momentum på andre kart. Nøkkelspillere i oppgjøret tror jeg vil være «hallzerk» og «H4RR3».

Resultattips: 2-0 til Nordavind

Tror på finale mellom Nordavind og Kingpins

Tommy «TommyM» Monsen er spent på hvordan Nordavind vil gjøre det uten «akEz»
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Med dette tror vi det er Nordavind og Kingpins som står igjen i en finale. En finale mange spådde før sesongen gikk i gang. Skulle dette bli faktum, kan vi bli servert den beste finalen i Telenorligaens historie, gitt hvor jevne lagene er på papiret i skrivende stund.

Monsen mener Nordavind kan ha gjort en enorm tabbe ved å fjerne fjorårssesongens stjernespiller Kristian «akEz» Kornbakk.

– Jeg forventer å se Kingpins mot Nordavind i finalen. Før sesongen var jeg ganske sikker på at Nordavind skulle vinne komfortabelt i år, men jeg tror både Demise og Kingpins kan ta de om de har dagen. Å fjerne «akEz» så tett på sluttspillet virker helt hodemist, og dette kan umulig ha en positiv påvirkning på laget. Det blir spennende å se hvor bra «RoSeY» gjør det, etter en god stund uten å være aktiv som spiller, påpeker Monsen.

Kommentatorkollega Karlsen tror imidlertid de individuelle ferdighetene i Nordavind vil gjøre det tøft for Kingpins. Han håper derimot at Kingpins vil overraske.

– Jeg tror Kingpins vil slite i finalen. Håper og tror på et spennende sluttspill med mange syke prestasjoner og at det blir verdige vinnere til slutt. En overraskelse hadde vært dødskult da sesongen har vært relativt forutsigbar så langt. Gleder meg enormt til mitt første sluttspill og skal gjøre alt jeg kan for å gi seerne en best mulig opplevelse.

Hynne tror det er Kingpins som stikker av med tittelen høsten 2018. Han er imidlertid den eneste i panelet som har trukket frem Kingpins som vinner av høstsesongen.

Hvem stikker av med tittelen denne gangen?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Jeg tror det endelig er «aNdz» og Kingpins sin tur til å stikke av med seieren etter alt for mange andreplasser. Kampen vil bli jevn, og det blir en knepen 2-1-seier til Kingpins. Mye av grunnen til at jeg tror dette har med å gjøre at Nordavind har kvittet seg med «akEz», en spiller som dominerte i forrige sluttspill, og som kjenner Kingpins-gutta godt. «zEVES» holder et bra nivå på den taktiske ledelsen, men jeg tror og synes det ser ut til at «aNdz» har tatt store steg i 2018, sier Hynne før han legger til.

– Jeg tror også det vil komme litt pepper fra publikum mot Nordavind av flere utenomsportslige grunner. Nøkkelspillere i oppgjøret vil være «zEVES» og «aNdz». Jeg tror de taktiske lederne vil være tungen på vektskålen individuelt, avslutter Hynne.

Resultattips: 2-1 til Nordavind

Spådom av:«Landor»Mathias«TommyM»Kristian
1. plassNordavindKingpinsNordavindNordavind
2. plassKingpins Nordavind Kingpins Kingpins
3./4. plassDemise Demise Demise Demise
3./4. plassMomentum Momentum Momentum Momentum

Siste fra forsiden