A Vampyre Story får ny utgiver

Crimson Cow har tatt over utgivelsesrettighetene til eventyrspillet A Vampyre Story – utviklet av LucasArts-veteraner.

Det var mot slutten av 2004 vi fortalte at Autumn Moon Studios – som består av veteraner fra LucasArts sine glansdager – var i gang med utviklingen av et nytt tradisjonelt pek-og-klikk-eventyrspill. Administrerende direktør, selskapets grunnlegger og manusforfatter er ingen ringere enn Ben Tiller, og tidligrere vært involvert i eventyrspill som The Dig, The Curse of Monkey Island og Indiana Jones.

Inntil april i fjor hadde utgiveren Bad Brain rettighetene til spillet. Samarbeidet tok slutt på grunn av forskjellig strategisk synspunkt. Nå over ett år etter får vi gode nyheter fra den tyske utgiveren Crimson Cow, som melder at prosjektet lever i beste velgående og at de har tatt over rettighetene til å gi ut spillet i hele verden i 2007.

I A Vampyre Story spiller du den snobbete vampyren Mona De La Fete og flaggermusen hennes. Før hun ble vampyr var Mona en verdenskjent operasangerinne som uheldig nok klarte å tiltrekke seg oppmerksomheten til vampyren Shrowdy Von Kiefer. Han kidnappet henne og tok henne med til Draxsylvania, hvor han forvandlet henne til en vampyr. Nå er hun fanget i baronens dystre slott, og hennes største ønske er å komme tilbake til Paris slik at hun kan synge opera igjen.

Mona er som nevnt en vampyr, og som vampyr er det en rekke regler hun må følge for å unngå å ende opp som en rykende askehaug. I tillegg har hun det problemet at hun må drikke varmt blod for å overleve, noe omgivelsene hennes ikke er alt for glade for. Etter hvert får hun spesielle vampyrkrefter, som evnen til å forvandle seg til en sky av gass og evnen til å kontrollere været. I tillegg kan hun få hjelp av flaggermusen sin, Froderick, om hun skulle behøve det.

A Vampyre Story skryter av å levere den typen gameplay som LucasArts gjorde stor suksess på i sine eventyrspill, samtidig som det benytter seg av dagens teknologi for å sikre et moderne utseende. Spillet kommer med tegnede bakgrunner og karakterer i 3D. Grafikkstilen vil minne om den vi kjenner fra The Curse of Monkey Island, og det samme vil brukergrensesnittet.

Se det offisielle nettstedet for mer informasjon om A Vampyre Story – som lanseres i 2007.

Siste fra forsiden