Acclaim gjenoppstår som ny utgiver

Store deler av spillselskapet Acclaim skal nå være kjøpt opp, og disse vil danne grunnlag for en ny spillutgiver.

Gode nyheter for gamere som setter pris på konkurranse i spillindustrien: I følge bransjebladet MCV har den tidligere Acclaim-sjefen Rod Cousens og en LA-basert gruppe som heter Europlay Capital Advisers, kjøpt Acclaim sine studioer i Cheltenham og Manchester. De håper også at majoriteten av de 160 menneskene som arbeidet der vil få tilbake jobbene sine. Begge studioene befinner seg i England, og vil danne grunnlaget for en ny britisk spillutgiver.

I tillegg har det nye selskapet skaffet seg rettighetene til Interview With A Made Man, Heist og to andre kommende Acclaim-titler. De har også kjøpt rettighetene til enkelte tidligere utgitte Acclaim-spill (og naturligvis også retten til å videreføre disse franchisene). I tillegg ønsker de å skaffe seg utgivelsesrettighetene til bilspillet Juiced, men her må de kjempe mot et sterkt bud fra den amerikanske giganten Take-Two.

Gruppen ønsker også å kjøpe enkelte av de amerikanske delene av Acclaim, uten at vi har flere detaljer om dette i dag. Den nye spillutgiveren vil få et nytt navn og skal ledes av Rod Cousens og et team som inkluderer den tidligere Acclaim-toppen Barry Jafrato.

Siste fra forsiden