Activision finner fram saksa

Klipper vekk Call of Duty fra Modern Warfare 2.

Krigsspill er på alles lepper for tiden, GDC-messen avslørte spennende nyheter om både kommende Battlefield: Bad Company 2 og Call of Duty: Modern Warfare 2. Eller som det nå heter, Modern Warfare 2.

Det kom som en overraskelse for mange da Activision kunngjorde at de klipper vekk Call of Duty-navnet fra det kommende spillet. Spillet, som ville bli det sjette tilskuddet (om vi ikke teller med tilleggspakker og konsollvarianter) i den populære serien mister altså sin tilhørighet til serien.

Hvorfor navnet er klippet bort ville ikke Activision utdype, ergo blir det kun spekulasjoner om årsaken - noe vi mer en gjerne byr på.

Call of Duty har siden det tredje spillet blitt utviklet tilnærmet annenhver gang av henholdsvis Infinity Ward og Treyarch. Førstnevnte var de opprinnelige skaperne, mens sistnevnte kom inn i serien fra og med Call of Duty 2: Big Red One.

Til tross for at begge utviklerne flere ganger har uttalt at de jobber tett med hverandre, og hjelper hverandre med utviklingen – vil mange påstå at titlene fra Treyarch aldri har nådd den helt samme høyden kvalitetsmessig som de fra Infinity Ward. Dette er også noe som til en viss grad reflekteres i mottakelsen av spillene. Videre har Infinity Ward tidligere uttalt at de er lei andre verdenskrig, derimot har vi ikke hørt noe lignende fra Treyarch.

Dermed kan man spekulere i om samarbeidet mellom de to nå har nådd en slutt, noe som altså kunne bli forklart med Infinity Wards ønsker om å jobbe med en annen tidsperiode.

En annen årsak kan selvsagt være at man ønsker å holde Call of Duty-navnet relatert til andre verdenskrig, men da blir spørsmålet hvorfor det første Modern Warfare fikk beholde navnet.

Uansett årsak vil mange påstå at dette er en nokså merkelig avgjørelse – Call of Duty-navnet står fortsatt høyt i kurs, og selger trolig en del i seg selv. Avgjørelsen skaper ihvertfall en del spennende spørsmål: Hva vil det neste fra Infinity Ward være? Tar de oss atter tilbake til skyttergravene med Call of Duty-navnet igjen påført, eller vil vi forbli i nåtid?

(Kilde: Gamasutra.com, CVG.com)

Siste fra forsiden