Age of Conan stadig på tur nedover

Abonnementer antatt under 100 000, massivt tapt for 4. kvartal, og økonomiansvarlig leverer avskjed.

Age of Conan var for mange fjorårets mest etterlengtede spill, og mange mente det skulle bli spillet som endelig tok kverken på kongen av haugen, World of Warcraft. Slik gikk det dessverre ikke, og spillet har opplevd en tilnærmet konstant nedgang siden dets lansering i fjor sommer.

Mange ante dog håp et lite håp når Funcom i januar kuttet kraftig ned på antall servere, som et tiltak for å øke populasjonen på de resterende serverne. I tillegg kom også finanskjendisen Celina Middelfart inn i selskapet samme måned, og kjøpte aksjer for hele en million kroner.

Nå viser det seg at det til tross stadig går nedover for selskapet, som må melde om tap på hele 150 millioner kroner for fjerde kvartal 2008. Videre har økonomisjef Olav Sandnes levert sin oppsigelse, hvor det spekuleres i at dette er delvis grunnet de dårlige tallene for kvartalet. Som om ikke det skulle være nok antas det nå at Age of Conans resterende spillerbase er sunket til under 100,000 spillere.

Alt er riktignok ikke tapt enda. Age of Conan har siden lansering blitt lansert i DirectX 10, noe som gir spillet noen særdeles flotte visuelle effekter. Videre har det også kommet massevis av oppdateringer til spillet, hvor den siste oppdateringen, Ymir’s Pass var den største siden lansering. I tillegg har også spillet blitt lansert i både Russland og Polen, samt at spillet er annonsert for Korea – noe som gir forhåpninger om etterhvert stigende populasjon på spillets servere.

(Kilde: onlinemassivelymultiplayer.com)

Siste fra forsiden