PUBG - «Aitzy» frikjent

«Aitzy» frikjent for PUBG-juks

Nordmannen ble plutselig utestengt fra spillet, men nå er saken oppklart.

PUBG Corp., Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Ludvig «Aitzy» Jahnsen fra FaZe Clan er likevel ikke utestengt for juks i Playerunknown's Battlegrounds. Nordmannen ble ufrivillig involvert i en nesten-skandale på fredag, men kom fra det uten plett på rullebladet.

Rykteflom

Natt til fredag begynte ryktene å virre om at «Aitzy» var utestengt fra Playerunknown's Battlegrounds for juks. Som e-sportreporter Rod Breslau meldte på Twitter hadde nordmannens Steam-konto tilsynelatende blitt flagget for ureglementert oppførsel i spillet. Noen nærmere forklaring dukket imidlertid ikke opp, og spekulasjonene tok raskt hold.

Mens feilaktige utestengelser ikke er en ny ting, hevdet Breslau å sitte på kilder som bekreftet at dette var en korrekt avgjørelse fra spillskaper PUBG Corp. Det viste seg imidlertid å være feil.

Det var «Aitzy» selv som fredag ettermiddag avslørte at saken var oppklart, og at utestengelsen var reversert. I en Twitter-melding forklarer han at logget seg inn torsdag formiddag og oppdaget at kontoen hans var sperret.

Etter å ha tatt kontakt med utvikleren ble det etter hvert klart at nordmannen hadde sitt på det tørre, men utover det kan han ikke kommentere saken. «Aitzy» takker også lagkameratene sine og resten av FaZe for at de hele tiden trodde på ham og fikk fremskyndet prosessen.

Siste fra forsiden