PUBG Global Championship

«Aitzy» og Faze enkelt videre i PUBG Global Championship

Kun én nordmann til semifinale etter at Liquid og «Jeemzz» røk ut.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Ludvik «Aitzy» Jahnsen og Faze Clan er videre fra gruppespillet i PUBG Global Championship (PGC). Laget levde opp til forventningene, og med en kontrollert andreplass i gruppa er de klare for semifinalespill.

Det var imidlertid ikke alt som gikk etter planen, sett med norske øyne, og sjokkerende nok er Team Liquid og Jim «Jeemzz» Eliassen ute.

– Gikk overraskende greit

Med kun seks kamper i gruppespillet, var det enda viktigere enn vanlig å levere jevnt gode prestasjoner hele veien. Plasseringsmessig ble det litt opp og ned for Faze, men med en tidlig seier og flere drap enn noe annet lag i gruppa sto gjengen aldri i fare for å havne under streken.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Som «Aitzy» forteller til Gamer.no var det litt vanskelig å spå hva konkurrentene ville gjøre, og ofte var det tilfeldigheter som stakk kjepper i hjulene til Faze. Det er noe ganske annet enn hva laget er vant til fra PUBG Europe League (PEL), der alle stort sett kjenner hverandre veldig godt.

– Det gikk overraskende greit. Flere lag gjorde finurlige ting, så det var litt rart, i motsetning til en vanlig dag i PEL, sier Jahnsen som nå håper på mer av det samme i fortsettelsen.

– Spilte for dårlig

«Jeemzz» og Liquid er ferdige i PGC 2019.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

I likhet med Faze var Liquid å regne som et av topplagene i forkant av turneringen. Dessverre gikk ingen ting riktig for laget til «Jeemzz», som nå blir nødt til å følge resten av PGC fra tilskuerplass.

Gruppespillet kunne knapt fått en vanskeligere start for Liquid, som måtte gi fra seg sin faste landingsplass i Pochinki. Skuffende resultater på Erangel ble etterfulgt av mer lidelse på både Sanhok og Miramar, og overraskelsen var mildt sagt enorm da kampene var over og Liquid lå helt nederst på tabellen.

Ting gikk ikke bedre i elimineringsrunden, der Liquid fortsatte å slite. En seier i tredje kampen løftet laget over streken, men det ble bare midlertidig og i aller siste kamp måtte «Jeemzz» se semifinaleplassen ryke med fem poeng.

– Vi spilte rett og slett dårlig og hadde en tøff start. Så klarte vi ikke komme tilbake, forteller Eliassen til Gamer.no noen timer etter kampene var over.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Nå venter en pustepause før semifinalene går av stabelen mellom 16. og 18. november, norsk tid. Faze sitter i gruppe C, sammen med blant annet Ghost Gaming og 4AM, men alle skal møte alle etter hvert og finaleplassene bestemmes ut ifra en samlet tabell.

– Ser ut som Afreeca Freecs kommer til å lande Mylta Power (samme sted som Faze, journ.anm), så det kan bli interessant. Det blir en masse treningskamper den kommende uken, så jeg satser på at vi vinner og de går et annet sted, forteller Jahnsen om semifinalene.

PUBG-sluttspillet i Telialigaen fortsetter mandag kveld.
Forhåndsfavorittene sitter på topp med ti kamper igjen »

Siste fra forsiden