PUBG Global Championship 2019

«Aitzy» og «Jeemzz» klare for storslagen PUBG-turnering i Los Angeles

Til helgen skal de to nordmennene ut i gruppespillet til PUBG Global Championship.

Tredje fase i Playerunknown's Battlegrounds' enorme e-sportsatsing for 2019 nærmer seg slutten. Før teppet går ned er det riktignok én turnering igjen å spille, og utvikler PUBG Corp. har ikke spart på kruttet.

PUBG Global Championship (PGC) 2019 samler 32 lag fra hele verden i Los Angeles, der de skal kjempe om retten til å kalle seg global mester. Blant dem finner vi de europeiske storlagene Faze Clan og Team Liquid, som stiller med hver sin norske spiller i henholdsvis Ludvik «Aitzy» Jahnsen og Jim «Jeemzz» Eliassen.

«Aitzy» (nummer to fra venstre) og Faze vant forrige fase av PEL.
PUBG Corp.

Gamer.no har tatt en prat med de to nordmennene før gruppespillet braker løs. Begge er spente på opplegget og gleder seg til kampene kommer i gang.

– Jeg fikk ikke anledning til å spille i den forrige PUBG Global-turneringen, så dette betyr mye for meg, forteller Jahnsen.

Du kan følge PGC via nettsidene til PUBG Esports. Gruppespillet begynner klokken 02:00 den 9. november, norsk tid.

– Liker opplegget godt

PGC byr på et helt nytt turneringsformat for PUBG, med gruppespill, semifinaler og finale. Gjennom de to første leddene skal 32 lag bli til 16, før det til slutt skal kåres én vinner.

I løpet av de neste to ukene og litt kan vi dermed se frem til utrolig mye PUBG. Hele 48 kamper skal spilles mellom 9. og 25. november, men ifølge spillerne er det likevel ikke sikkert at det blir nok.

«Jeemzz» (i midten foran) og Liquid tok sitt foreløpig siste trofé i mai.
PUBG Corp.

– Liker opplegget godt, men skulle ønske det var flere dager i gruppespillet og sluttspillet. Jeg vil si det første stadiet er det vanskeligste siden det bare er seks kamper, mener Jahnsen og får støtte av Eliassen.

– Tror det kan bli bra, men med bare seks kamper så kan det bli litt guffent.

Lagene som havner blant de åtte beste i sin gruppe går automatisk videre fra semifinaler. De som ender under streken får enda en sjanse til å sikre avansement gjennom elimineringsfasen. Her er det igjen de åtte beste som går videre, mens for de resterende åtte lagene er turneringen over.

– Det blir jevnt i begge gruppene

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
Slik spilles PGC 2019.
PUBG Corp.

Mandag kom den endelige bekreftelsen på inndelingen til gruppespillet, og våre norske har havnet i hver sin gruppe. «Aitzy» og Faze holder gruppe A, der de kan vente tøff motstand fra spesielt Navi, Gen.G og Tempo Storm.

– Det virker som en god gruppe med tanke på hvem som lander hvor. Vi er alene på Erangel, møter ett lag på Miramar og på Sanhok blir det bare kaos, spår Jahnsen.

I gruppe B møter Liquid toppkandidater som 4AM og TSM, men «Jeemzz» ser kanskje mest frem til møtet med det amerikanske laget Genesis.

– Jeg tror begge gruppene er tøffe og det blir jevnt i begge. Gruppe B får litt «hotdropping» og slåssing. Jeg er glad for at Genesis er i gruppen vår, for da kan vi kvalifisere oss samtidig som vi konker ut dem slik at vi får Pochinki i finalen, sier den alltid selvsikre Eliassen.

Hvorvidt gutta har tippet rett får vi se til helgen, når turneringen starter med gruppespill etterfulgt av elimineringsrunden. Deretter blir det semifinaler påfølgende helg, før finalen spilles over to dager fra 24. november.

Du kan se kampene på PUBG Esport sine nettsider, til følgende tidspunkter (norsk tid):

Gruppespill:

  • Gruppe A (Faze) - seks kamper fra 02:00 9. november
  • Gruppe B (Liquid) - seks kamper fra 02:00 10. november
  • Elimineringsrunde - seks kamper fra 02:00 11. november

Semifinaler (nye grupper):

  • Gruppe A mot gruppe B - seks kamper fra 02:00 16. november
  • Gruppe B mot gruppe C - seks kamper fra 02:00 17. november
  • Gruppe A mot gruppe C - seks kamper fra 02:00 18. november

Finale (16 lag):

  • Dag 1 - seks kamper fra 02:00 24. november
  • Dag 2 - seks kamper fra 02:00 25. november

Er du også sulten på norsk PUBG?
Sluttspillet i Telialigaen fortsetter mandag 11. november »

Siste fra forsiden