Alien Swarm gratis til Source

Kan de gjenta Portal-suksessen?

Valve slipper ny remake fra tidligere hobbyutviklere om få dager.

I tillegg til selv å lage superpopulære spill har Valve Software bygget sin forretningsmodell på å plukke opp lovende hobbyutviklere og gi dem tillit. Mens klassikeren Counter-Strike fortsatt var i betafasen i år 2000 ansatte de hovedutvikleren Minh Le, og de fleste kjenner vel til spillets videre suksess.

I 2006 hyret de inn studentene som hadde laget Narbacular Drop og satt dem i gang med å lage det superpopulære Portal. Selskapet har også blant annet ansatt modderen bak Minerva: Metastasis til å jobbe med Half-Life: Episode 3, som vi alle venter så tappert på.

Les også: Sniktitt: Portal 2

Nå kan Valve ha gjentatt bedriften. Om få dager slippes nemlig Alien Swarm, som opprinnelig var en Unreal Tournament 2004-modifikasjon laget av moddergruppen Black Cat Games. Valve ble tydeligvis nok en gang imponert av relativt ukjente utviklere, og ansatte dem for å lage spillet til sin egen Source-motor isteden.

Alien Swarm er et tredjepersons skytespill basert på samarbeid mellom opptil fire spillere. Målet er å kverke insektlignende romvesener på en invadert romkoloni med en isete overflate og en glohet gruveinstallasjon. Til det får man hjelp av et stort antall ulike våpen og utstyr som kan låses opp og settes sammen i ulike kombinasjoner.

Den nye Source-versjonen av spillet blir helt gratis, og slippes på Steam førstkommende mandag, 19. juli. Det ser ut som om spillet i hvert fall i første omgang er bare til Windows-PCer.

Les også: Anmeldelse: Naughty Bear

Les også: Endelig nytt Oddworld?

Siste fra forsiden