Altibox Eserien

Alle FUT-spillere blir tilgjengelige for Eserien-deltakerne

I år får du se legendene i gruppespillet også.

Tor-Steinar Tangedal/Good Game

Eserien-arrangør Good Game forteller tirsdag at de har fått turneringskontoer fra EA som de skal bruke denne eSerien-sesongen. Disse kontoene vil ha alt av FUT-spillere låst opp, slik at spillerne får full tilgang til alle spillere også i gruppespillet. Reglene setter likevel noen begrensninger på hvor mange toppspillere man kan benytte i lagoppstillingen.

DISSE LAGENE DELTAR I SESONG 2

Vis mer

«Folkets lag»
Brann
HamKam
Jerv
Kristiansund
Kongsvinger
Lillestrøm
Nest-Sotra
Mjøndalen
Odds Ballklubb
Ranheim
Raufoss
Sandnes Ulf
Sarpsborg 08
Start
Stabæk
Strømsgodset
Tromsø
Viking
Vålerenga

Frem til nå har Eserien brukt Fixed 85-formatet i gruppespillet, men operert med kontoer der alt er låst opp i sluttspillet. Dette betyr at spillopplevelsen blir jevnere mellom de to seriefasene.

Funksjonaliteten er kun tilgjengelig for turneringer som opererer med en FIFA-lisens fra EA, og serieansvarlig Bjørn Ola Bråten-Lang forteller at EA har gitt tilsvarende kontoer til serier som avvikles i andre nordiske land.

Utvider med flere lag

Eserien-sesongen begynner med en seedingturnering 2. november, som skjer på SpillExpo i Lillestrøm. De åpne FUT-kontoene er ikke tilgjengelige her, men fra gruppespillet og ut.

Nytt av sesongen er innnlempingen av flere klubber, inkludert et «Folkets lag» som er bestemt ut fra en kvalifiseringsturnering i forkant. Gruppespillet gjennomføres deretter 7., 14., 21., og 28. november. Sluttspillet går av stabelen 7. desember. Samtlige kamper sendes direkte på Dplay og Eurosport Norge.

Vinnerne av Eserien stikker av med 120 000 kroner, samt FIFA 20 Global Series-poeng, som trengs for å kvalifisere seg til den internasjonale turneringen.

Siste fra forsiden