Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

– Alt ligger til rette for en ny drømmefinale mellom Apeks og Nordavind

To klare favoritter før semifinalene i Telialigaen i Counter-Strike. Vi har vurdert de fire lagene.

Fra venstre: Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng, Anders «aNdz» Kjær, Christian «kSwitch» Lorange og Håkon «hallzerk» Fjærli.
Eivind Von Døhlen/Montasje: Gamer.no

To lag står som klare favoritter når Telialigaen i Counter-Strike endelig skal avgjøres. Snart får vi svar på styrkeforholdet mellom Apeks og Nordavind. Eller kan de gå på et bananskall mot to lag som begge har erstattet noen av spillerne for helgens sluttspill?

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

Vi har sammen med Telialigaen-kommentatorene Leon Andor «Landor» Karlsen og Tommy «TommyM» Monsen og e-sport-redaktør Mathias Hynne vurdert de fire sluttspillagene og deres spillere. Deretter ser vi på hver enkelt semifinale og spår hvordan vil tror finalen vil se ut. Nederst vil også undertegnede sammen med ekspertene komme med sin spådom for sluttspillet. Hvem tror du vinner Telialigaen våren 2019?

Sluttspillet ser du lørdag 25. mai klokken 13:00 på VGTV »

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET I TELIALIGAEN I COUNTER-STRIKE

Vis mer

Lørdag 25. mai:
Kl. 13:15: Apeks - Riddle
Kl. 16:30: Stabæk Momentum - Nordavind

Søndag 26. mai:

Kl. 18:15: Finale

To store favoritter

Apeks: Tiden er inne

Pål «Polly» Kammen
Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Anders «aNdz» Kjær

Kan Anders «aNdz» Kjær og Apeks ta to på rad?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Regjerende seriemester Apeks vant det innledende spillet denne sesongen og har vist gode takter denne sesongen tross et par feilskjær. Lagkaptein Anders «aNdz» Kjær har bedt om tid for å utvikle laget, og tiden er nok inne for at vi ser Apeks på sitt absolutt beste. Karlsen mener alt er på plass for Apeks.

– Serieeneren har hatt en god sesong og er favoritter inn i kampen mot Riddle. Har hatt lang og god tid sammen og fått inn støtte utenfor spillet også. Erfaring, ferdigheter og lagånd, alt er på plass for at Apeks skal komme seg til finalen, men de må selvfølgelig sette skuddene sine mot Riddle. Om begge lag spiller på sitt beste tar likevel Apeks det.

Karlsen trekker frem lagkaptein Kjær som en av Apeks sine viktigste brikker.

– Vi vet hva alle de andre på laget kan, og har også sett at lagkapteinen har tatt enorme individuelle steg de siste årene. Noen merkelige valg i enkelte runder sist sluttspill, men også mange gode taktikker, spesielt i «eco»- og «force»-rundene. Har han også litt flyt er han enormt farlig.

Monsen på sin side mener Apeks sin AWP-er Ole «Marcelious» Langan er lagets sterkeste kort.

Les også
– «Nasty» passer veldig godt inn i laget

– Den aggressive spilleren skal på gode dager ha full kontroll på det meste av norsk motstand. Skal Apeks vinne årets sluttspill må «Marcelious» klare å stoppe hallzerk, forteller Monsen.

Nordavind: Er rollene satt?

Ruben «RUBINO» Villarroel
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jørgen «cromen» Robertsen
Haakon «Radifaction» Tholo
Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski

Mye hviler på Håkon «hallzerk» Fjærli sine skuldre.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nordavinds nye lag ble annonsert i forkant av den fjerde runden i Telialigaen, og forventningene har vært høye til det nye superlaget. Samtidig har laget gjennomgått en rekke omfordelinger av roller, blant annet prøver Ruben «RUBINO» Villarroel seg som lagets taktiske leder. Det store spørsmålet er derfor om spillerne er komfortable i sine roller? Karlsen mener Nordavind har mye å bevise under våren sluttspill.

– Skal ha grei kontroll mot et noe svekket Momentum, mens den store testen kommer i finalen mot det som antakeligvis blir Apeks. Skal de bli sett på som Norges beste lag må de klare å prestere selv mot norsk motstand også. Med mulighetene som er i Nordavind vil motstandere dra fram sitt aller beste også for å vise seg fram, men Nordavind skal ha grei kontroll, i hvert fall i semifinalen.

Karlsen trekker frem lagets store stjerne Jørgen «cromen» Robertsen, som ikke helt har vært på nivået det forventes etter tiden i FaZe.

– Har ikke fått vist seg fram som vi vet han kan fra hans dager i FaZe, men potensialet for å bli Norges beste spiller er der fortsatt. En viktig brikke for Nordavind, og potensialet til å snu en hvilken som helst runde i deres favør.

Monsen på sin side har også forventninger til en ny AWPer, Håkon «hallzerk» Fjærli.

– Var den desidert beste spilleren under forrige sluttspill, selv om han gikk tapende ut av finalen. Kan fort bli Norges neste utenlandseksport, og jeg forventer at han kommer til å herje også i år.

LES OGSÅ: Telenorligaen blir til Telialigaen

Underdogs

Stabæk Momentum: Urutinert potensiale

Adam «adx» Larsson
Andreas «dem0» Aslaksrud
Steffen «SLY» Amundsen
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jesper «Jimbo» Kamsrud

Kan Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng utfordre Norges to beste AWPere?
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

På den andre siden finner vi Stabæk Momentum og Riddle som begge står i utfordrerposisjon før sluttspillet. Momentum hentet seg stor inn igjen utover i sesongen, men mister en solid spiller inn mot sluttspillet. Karlsen mener de kan ankomme sluttspillet med senkede skuldre.

– Momentum også med en litt annerledes lagoppstilling, og det største tapet er nok «Microvan» som går ut. Har alt å spille for mot Nordavind, og kan forhåpentligvis bare senke skuldrene og ha det artig mot det som er noen av Norges beste spillere. Kan fort overraske og ta noen runder tidlig. De ble ikke feid av banen sist de møttes i ligaen, så mulighetene er der, men de kommer nok til å slite mot et sultent Nordavind.

En ny AWPer trekkes frem av både Karlsen og Monsen, som mener Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng har vist stort potensiale.

– Utrolig dyktig sist sluttspill, til tross for nervøsitet rundt sitt første ordentlige LAN. Har nå fått bedre LAN-erfaring og kan fort ta opp kampen med «Marcelious» og «hallzerk» om å være Norges beste AWPer. Vil få en enorm test mot sistnevnte i semifinalen, og Momentum er avhengig av at han vinner AWP-duellen i viktige runder, forteller Karlsen.

– «Aaseng» er en av de mer rutinerte på et ellers urutinert lag i forhold til de tre andre i sluttspillet. Har vist tidligere at han kan levere når det virkelig gjelder, som Momentum absolutt er avhengig av i helgen, forteller Monsen.

Riddle: – Riddle må ha dagen og litt stang inn skal de ha en sjanse

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andresen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Michael «milk» Sandvik (innbytter)

– Avhengige av at «kSwitch» har stålkontroll.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Riddle på sin side har ikke helt bestemt seg for hvilke fem de vil fortsette med. Kjernen er på plass, men «nafu» som spilte for klubben i seriespillet er erstattet Michael «milk» Sandvik inn til sluttspillet. Karlsen mener Riddle må ha flaksen på sin side for å ha en sjanse under sluttspillet.

– Riddle stiller med en litt ny lagoppstilling og vi får et gjensyn med «milk» som jeg personlig gleder meg til å se. Har han fortsatt nivået fra fjorårssesongen vil han være en aktuell kandidat for mange lag i den øverste divisjonen til høsten av. Riddle må ha dagen og litt stang inn skal de ha en sjanse på finaleplass. Tapte ganske overbevisende mot Apeks i sesongen, men kan fort overraske å stjele med seg et map.

Christoffer «hEllberg» Andresen er spilleren Karlsen kommer til å ha et øye med når Apeks og Riddle skyter i gang sluttspillet i Counter-Strike.

– En av de morsomste spillerne å se på når han har dagen. Vanvittig selvtillit og går inn i en hvilken som helst duell med forventninger om å vinne den. Kan være vanskelig for motstandere å stoppe han om han først kommer inn i det og definitivt noen Apeks må sette på plass tidlig i kampen.

Monsen mener at Riddle er avhengig av Christian «kSwitch» Lorange for å ha en sjanse mot Apeks.

– For at de skal ha noen som helst sjanse er de avhengige av at «kSwitch» har stålkontroll på laget, og motstander.

Ujevne semifinaler

Tommy «TommyM» Monsen mener det er klasseforskjell i den andre semifinalen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Både Karlsen og Monsen tror både Apeks og Nordavind tar seg til finale uten å tape ett kart. Sistnevnte utdyper litt om hvordan han tror styrkeforholdet er i den første semifinalen.

– Riddle har et godt lag på papiret, men skal gå det tøft mot Apeks. Apeks hadde full kontroll på de under det innledende spillet, og jeg tror vi kommer til å få samme utfall under sluttspillet. For at Riddle skal ha sjanse mot Apeks så tror jeg de må legge ned mange timer på å «anti-stratte» Apeks.

Om Momentum sjanser mot Nordavind er Monsen like nådeløs.

– Her skal det være klasseforskjell mellom lagene. Momentum har ikke vært like stabile som i fjor, og har variert veldig i prestasjonene i det innledende spillet, og skal på papiret også få det tøft mot Nordavind.

Hynne har også klokketro på Apeks mot Riddle.

– Apeks vinner nok kampen. De er et sterkere lag med proffsatsing bak seg, lønnede spillere og en gjeng ildsjeler som hjelper dem utenfor spillet. Riddle har noe godt på gang om de velger å satse sammen videre, men prosjektet deres er veldig ferskt. Samtidig har vi sett veldig lite til Riddle siden siste serierunde, så det er jo knyttet litt spenning til hvor mye Apeks har fått forberedt direkte inn mot kampen mot Riddle, og om Riddle har noen ess opp i ermet som ingen kjenner til.

Hynne tror også Nordavind trekker det lengste strået mot Stabæk Momentum.

– Stabæk Momentum har et utrolig spennende prosjekt på gang, og jeg liker satsingen deres. Jeg tror likevel det er for tidlig i utviklingen deres. Nordavind er sterkere på alle måter, og med mindre hovedstadslaget har en elendig dag på jobben så skal de stikke av med seieren og få omkamp mot Apeks i finalen.

Ligger an til ny drømmefinale

Leon Andor «Landor» Karlsen sier alt ligger til rette for en ny drømmefinale.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Ingen i panelet avviker fra spådommen om at finalen denne sesongen utkjempes mellom Apeks og Nordavind. Alt ligger til rette for en ny drømmefinale skal vi tro Karlsen.

– Alt ligger til rette for en drømmefinale mellom Apeks og Nordavind, men så er det opp til Riddle og Momentum å bevise at de har noe i en finale å gjøre de også. Skal ikke se bort ifra at det blir 2-1 i noen av kampene heller, men om alle ti spillerne inne på server spiller på sitt aller beste så blir det et returoppgjør fra fjorårets finale. Både Apeks og Nordavind har hatt endringer i laget, men de er fortsatt Norges beste lag og potensialet for en fantastisk kamp er der. Jeg tror Nordavind tar det denne gangen, men håper på en jevn finale sånn som sist, avslutter Karlsen.

Monsen holder en liten knapp på Nordavind og tror på en 2-1-seier til fjorårets finaletaper.

– Jeg tror finalen kan bli veldig spennende, men har Nordavind som en liten favoritt. De har fem veldig gode spillere, og alt annet enn seier vil være en stor nedtur for de. Apeks har vist at de kan levere på et høyt nok nivå til å slå et Nordavind-lag som ikke helt har klart å få ut sitt potensial, så jeg tror absolutt ikke at dette blir en enveiskjøring, avslutter Monsen.

Hynne understreker at selv om Nordavind gjerne er bedre spiller for spiller er det prestasjonen som lag som til slutt teller. Han utelukker ikke at Apeks igjen kan overraske.

Mathias Hynne er e-sport-redaktør hos Gamer.no.
NRK Sport

– Finalen er vanskeligere. To sterke lag med proffe klubber. Apeks har kommet litt lenger med sitt prosjekt, siden Nordavind startet på nytt under denne sesongen. Likevel er Nordavind sterkere spiller for spiller og jeg mener de bør ha et overtak mot Apeks. Men det samme sa de fleste, unntatt meg selvfølgelig, i høstsesongen også, forteller Hynne og legger til.

– Jeg tror alt kommer til å ligge og hvile på duellen mellom «hallzerk» og «Marcelious». Norges to beste AWP-ere. Vinneren av den duellen blir tungen på vektskåla. Hadde jeg skulle satt pengene mine på en vinner ville det blitt, med sterk tvil, Nordavind. De er faktisk nødt til å vinne denne sesongen med det mannskapet, avslutter Hynne.

Spådom av:«Landor»«TommyM»MathiasKristian
1. plassNordavindNordavindNordavindNordavind
2. plassApeks ApeksApeksApeks
3./4. plassRiddleRiddleRiddleRiddle
3./4. plassStabæk MomentumStabæk MomentumStabæk MomentumStabæk Momentum

Siste fra forsiden