Altibox Eserien

Amalie Snøløs blir programleder for Eserien

– Vil få flere i Norge til å få øynene opp for hvor spennende e-sport er.

Amalie Snøløs blir programleder for Eserien.
Bjørn Langsem/DAGBLADET

Når Eserien er tilbake på Dplay 7. november har de med seg et nytt medlem i programlederbunken. Amalie Snøløs, kjent fra Farmen og Skal vi danse, skal sammen med fjorårets programleder Eirik Fure lede sendingene i FIFA-ligaen. Dette forteller Discovery i en pressemelding.

– Jeg gleder med utrolig mye til å bli en del av eSerien. E-sport har blitt livet mitt nå. Det er det jeg driver med. I tillegg er jeg veldig glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe med TV igjen. Mitt mål er, ved å kombinere interessen for e-sport og arbeidet med TV, å få flere i Norge til å få øynene opp for hvor spennende e-sport faktisk er, forteller Snøløs i pressemeldingen.

DISSE LAGENE DELTAR I SESONG 2

Vis mer

«Folkets lag»
Brann
HamKam
Jerv
Kristiansund
Kongsvinger
Lillestrøm
Nest-Sotra
Mjøndalen
Odds Ballklubb
Ranheim
Raufoss
Sandnes Ulf
Sarpsborg 08
Start
Stabæk
Strømsgodset
Tromsø
Viking
Vålerenga

Eserien er en norsk liga i FIFA, der klubber spiller mot hverandre om å bli norgesmester.

Snøløs har tidligere strømmet at hun spiller spill som Fortnite, Apex Legends og Call of Duty på sine kanaler, samt deltok i en showmatch i FIFA tidligere i år. Nå er hun glad for å fortsette innenfor e-sport.

– For meg handler dette om å drive med det som faktisk er den store lidenskapen min. E-sport er mitt levebrød, og da Discovery kom på banen, var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ville være med på. Jeg har stor tro på eSerien som konsept, og jeg håper at jeg kan være med på å få enda flere til å få øynene opp for hvor utrolig gode norske FIFA-spillere faktisk er. Det er et skyhøyt nivå på eSerien, sier Snøløs.

I tillegg til programlederjobben skal Snøløs jobbe med sosiale medier for Eserien mens sesongen pågår.

Har gjort grep

Discovery er også svært fornøyde med å ha Snøløs med som en del av e-sportsatsingen.

– VI er svært fornøyde med å få Amalie Snøløs med på laget i Altibox eSerien og her i Discovery. Hun har et stort hjerte for e-sport, og vårt mål er at det skal skinne gjennom alt vi gjør med Altibox eSerien. Vi har gjort grep før årets sesong som jeg tror vil gjør serien enda mer spennende, og jeg håper så mange som mulig blir med og følger Norges beste spillere i FIFA konkurrere om den gjeve seriemestertittelen på Dplay nå i november, sier sportsjef i Discovery, Morten Johannessen.

Arkan Resul og Magnus Myhrhaug Kristiansen løfter trofeet og sjekken de fikk for å vinne Eserien.
Sindre Stien/Eserien

Eserien ble først arrangert på våren 2019. Den gangen ble det Vålerenga som til slutt ble kronet som seierherre i FIFA-ligaen, etter å ha slått Brann 2 - 1 i finalen.

Høstsesongen begynner med en seedingturnering 2. november på SpillExpo i Lillestrøm. Nytt av sesongen er innnlempingen av flere klubber, inkludert et «Folkets lag» som er bestemt ut fra en kvalifiseringsturnering i forkant. Gruppespillet gjennomføres deretter 7., 14., 21., og 28. november. Sluttspillet går av stabelen 7. desember. Samtlige kamper sendes direkte på Dplay og Eurosport Norge.

Vinnerne av Eserien stikker av med 120 000 kroner, samt FIFA 20 Global Series-poeng, som trengs for å kvalifisere seg til den internasjonale turneringen.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20

Siste fra forsiden