Anmeldelse

Anarchy Online

Det er nå over et halvt år siden Anarchy Online ble lansert her til lands, og mange lurer nok på hvorfor i all verden vi skriver om det først nå. Saken er den at Anarchy Online først de siste 3-4 månedene virkelig har kommet til sin rett.

Side 1
Side 2
Side 3

Jeg startet min reise til Rubi-Ka på Anarchy Online (AO) sine hjemmesider for ca. to måneder siden, ved å laste ned hele spillet som en stor fil. Etter å ha brent det ut, noe som forøvrig var som en drøm etter jeg fikk kasta ut den slitne 4x-brennern til fordel for en koselig 24x, installerte jeg spillet. Etter installasjon av de ca. 600MB kom turen til patchene, og de er det endel av. Patchene tar deg fra grunnversjonen 11.0 opp til dagens versjon 13.91. Turen dit går via ca. 20 patcher om du gjør det på den tungvinte måten, eller 1 patch inneholdende alle de 20 patchene om du velger den enkle metoden. Det er en fordel å ha en rask linje om du skal laste ned patchene. Pr i dag er det ca. 62 MB som må lastes ned, og det kan med ISDN ta sin tid.

Hva er egentlig Anarchy Online?
Vi kan jo starte med å fortelle litt om hva Anarchy Online egentlig er. AO er et norsk spill, utviklet av Funcom. Det er et spill i sjangeren med den litt knotete betegnelsen MMORPG, noe som kort og godt står for online rollespill med masse spillere. Det er kommet en del spill i denne sjangeren den siste tida. Styrken til Anarchy Online er at spillet er alene om å utspille seg i en Science Fiction-setting. De andre spillene i sjangeren er mer klassiske rollespill med monstre, demoner og sverdkamp. I AO er monstrene fortsatt til stede men sverdet er byttet ut med laservåpen. Nettopp dette er en av de tingene som tiltrakk meg ved AO, at det var laget med en Science Fiction-vinkling. Ikke no sverd og orker her nei. Nå går det i rifler, laservåpen og kybernetikk.

Hele historien i AO utspiller seg på planeten Rubi-Ka, en planet fjernt fra vårt eget solsystem. Rubi-Ka blir sett på som en øde og ufruktbar planet i det selskapet Omni-Tek begynner undersøkelser i år 28702, tilsynelatende finnes ikke noe av verdi der. Allikevel velger Omni-Tek (OT) å terraforme planeten (gjøre den fruktbar og beboelig) for så å kolonisere den. De sikrer seg også en 1000 års leiekontrakt på planeten. Etter flere år og mange undersøkelser finner Omni-Tek gjør Omni-Tek en banebrytende oppdagelse: De finner mineralet Notum. Bruken av dette mineralet revolusjonerer nanoteknologien, og Omni-Tek begynner å tjene store, store penger fra sin drift på Rubi-Ka.

I sin higen etter profitt driver OT mye med genforskning. Blant annet utvikler de flere forskjellige avarter av mennesker for å bruke som arbeidere i gruvene sine på Rubi-Ka. Denne måten å drive forretninger på, med utbytting av mennesker, og til og med konstruksjon av rene slaver får det til å renne over for mange på planeten. En stor gruppe mennesker starter en motpol til Omni-Tek under banneret "we are born free"- vi er født frie. Disse blir bare kalt "Klan". Klan er den totale motpol til Omni-Tek, og det hele utvikler seg til å bli en kamp mellom godt og ondt, mellom kapitalen og folket. Omtrent sånn står historien pr i dag, med de to sidene i kamp mot hverandre.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden