Eserien

Andre uke av Eserien byr på lokaloppgjør

Tirsdag kveld står slaget om Oslo-regionen i gruppe C - onsdag spiller gruppe D.

Andreas Høyden er klar for vise hva Stabæk er gode for.
Norsk Toppfotball/Eserien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Tirsdag og onsdag braker det løs for lagene i gruppe C og D i Eserien. Etter en første uke som bød på overraskende resultat, er det ikke hundre prosent sikkert at vår spådom viser seg å være helt korrekt.

Gruppe C byr på knallhard konkurranse, og byr på kanonene Vålerenga, Strømsgodset og Stabæk, alle lag som har samarbeid med Telenorliga-klubber.

Avspark er 17:45 begge dagene, og kampene sendes på Dplay »

– Pass dere for Kippe

Sånn er nivået til Kippe til vanlig. I Eserien er alt satt til 85.
FIFA 19/EA

Allerede i første kampkveld fikk vi oppleve at alt kan skje i FIFA. Det ble stilt spørsmål til Kristiansund, men etter runden er det liten grunn til å tvile på at det er et lag som skal være med å kjempe i toppen. Gruppe D er åpen gruppe, hvor vi tror vi kommer til å se mange jevne kamper, og mye moro. Lillestrøm-spiller Martin Ottinsen Thuve gleder seg til å herje med LSK-troppen:

– Lehne Olsen er en av de bedre spissene i 85-rating. Det er deilig å kunne bruke Kippe med mer enn 25 i fart, som han har til vanlig. Motstanderne skal få passe seg på cornere, der kommer Kippe til å sette flere mål.

Thuve er tydelig ivrig etter å komme i gang med seriespillet, og lover godt spill fra Nydalen.

– Larsen og jeg skal prøve å lage et show når vi spiller. På matta kommer det til å variere mellom vakker fotball med «flick-ups», veggspill og den mest kyniske fotballen folk har sett hittil i Eserien. Så håper jeg folk følger med og heier på oss. Forza Fugla, sier Thuve.

LES OGSÅ: Slik var første uke i Eserien

Formen kunne ikke vært bedre

UTVALGTE OPPGJØR TIRSDAG

Vis mer

Vålerenga - Strømsgodset 17:45
Stabæk - Strømsgodset 18:35
Stabæk - Vålerenga 20:15

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

Stabæk-spillerne Andreas Høyden og Elias Thøgersen har ligget i hardtrening foran sesongstart. Stabæk er i gruppe med Vålerenga og Strømsgodset, som samarbeider med henholdsvis Nordavind og Apeks. De blåkledde fra Bærum har et tydelig mål i møte med sine rivaler:

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Vi er klar for å vise Stabæk hvorfor de satset på oss når de tok fatt på opplegget. Vi gleder oss til å gjøre klubbene stolt. Hovedmålet første kveld blir å ta og føle litt på hele opplegget, og notere seg litt hvordan de andre lagene spiller og fordeler kampene mellom sine spillere. Når det er sagt, så vil noe mindre enn sju poeng være en skuffelse. Vi skal nok aller helst sitte igjen med ni, forteller Thøgersen.

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om Eserien

Thøgersen frykter ikke sine konkurrenter
Norsk Toppfotball/Eserien

Stabæk har havnet blant sterke konkurrenter fra lokalområdet og det er ingen enkel oppgave å ta seg videre. Spillerne føler seg godt forberedt, og har brukt de siste ukene før seriestart bra:

– Vi har spilt veldig mye 85-rating. Vi har trent mye mot god motstand, og spilt flere kamper mot andre lag i Eserien, uten at vi skal avsløre noe. Forrige helg satte vi begge nytt beste-resultat i Weekend League med 28-2. Alt ser veldig bra ut nå rett før seriestart, sier Thøgersen.

Høyden legger til:

– Vi gleder oss til å vise hva Stabæk er laget av. Vi er begge stjerner med to svært ulike spillestiler, og vi gleder oss til å sette vårt preg på Eserien.

Ikke bare foran kamera det skjer

Lagene er nødt til å melde inn kampfordelingen sin før runden starter. En av spillerne på laget kan maksimalt spille tolv av 16 kamper, og i løpet av første kampkveld kunne vi legge merke til at de ulike lagene hadde ulike tilnærminger. Thuve forklarer hvorfor.

UTVALGTE OPPGJØR ONSDAG

Vis mer

Lillestrøm - Start 17:45
Lillestrøm - Kongsvinger 18:35
Start - Mjøndalen 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

– Hvem man møter har en del å si, og kommer til å utgjøre en større forskjell enn å være smart med rotasjoner eller å la noen spille seg varm. Vi kommer til å samle informasjon om de andre lagene, og analysere hvem av Larsen og meg som bør spille hvilke kamper. Vi skal eksperimentere litt, men jeg har ingen planer om å avsløre hvordan.

Når vi prøver å lure noen stalltips ut av Thøgersen fra Stabæk, er det ikke mye å hente:

– Vi har tenkt mye på hvordan vi skal fordele kampene, og lagt en god plan. Siden dette må sendes inn på forhånd, så kan vi ikke bytte ut om det butter imot, eller bli sittende om man er heit, svarer Thøgersen.

LES OGSÅ: Norske «Hyper» yppet seg mot verdenseliten i FIFA

– Når man er født til å være foran kamera så gjør det ingen verdens ting

Eserien har lagt opp til en profesjonell produksjon fra sitt studio i Nydalen. For noen er det noe helt nytt å måtte spille foran flere tusen seere. Stabæk-spillerne ser på dette som en fordel når de skal møte de andre lagene i gruppen. Høyden gleder seg til å være i studio i Nydalen:

Martin Ottinsen Thuve skal herje med LSK-troppen.
Norsk Toppfotball/Eserien

– Jeg gleder meg til å ha et kamera svirrende rundt meg under kamper. Når man er født til å være foran kamera så gjør det ingen verdens ting. Jeg liker å skape stemning og reaksjoner blant publikum. Vær tidlig ute med å følge karrieren til fremtidens beste FIFA-spiller i verden, avslutter Høyden.

LSK-spiller Thuve er ikke noe mindre positiv i forkant av gruppespillet.

– Jeg gleder meg. Kan vi komme i gang snart? Nå er det showtime for oss! Målet poengmessig er å ligge mellom sju og ni poeng etter første kampkveld. Larsen og jeg er klare til å slå fra oss, kanskje får LSK seg noen nye rivaler i løpet av kvelden, avslutter Thuve.

Siste fra forsiden