PUBG Global Championship 2019

Andreplass for Faze og «Aitzy» i høydramatisk PUBG Global Championship-avslutning

Nordmannens lag nest best i hele verden.

Fra venstre: «Aitzy», «Mxey», «Fuzzface» og «Ubah».
PUBG Corp.

Faze Clan og Ludvik «Aitzy» Jahnsen kan skryte på seg å være verdens nest beste Playerunknown's Battlegrounds-lag, etter en imponerende andreplass i helgens PUBG Global Championship-finale.

Nordmannens lag var lenge med å kjempe om seieren, men klarte akkurat ikke å tukte Gen.G, som tok sin andre strake PUBG Global-tittel. Til Gamer.no forteller «Aitzy» at han sitter igjen med blandede følelser.

– Rar følelse. Jeg er glad for at vi kom så langt som vi gjorde, siden vi så vidt klarte å komme til finalen. Men så var førsteplassen så nærme også.

Forsiktig start og småfeil

Gitt måten Faze tok seg videre fra semifinalene – med en av de beste PUBG-prestasjonene noensinne – var det igjen knyttet store forventninger til «Aitzy» og kompani. Finalen fikk imidlertid en blytung start, der gutta knapt tok poeng på de fire første av totalt tolv kamper.

Så begynte snuoperasjonen, og andreplass og seier mot slutten av dag én sendte Faze opp på femteplass totalt – kun 11 poeng bak ledende Gen.G.

Den avgjørende dagen forsatte med mer av det samme, og nok en seier for Faze. Med førsteplassen innen rekkevidde, stoppet det imidlertid litt opp. Som «Aitzy» forteller spilte laget seg gang på gang til gode posisjoner, men det ble aldri den store uttellingen.

– Vi kunne vunnet hver eneste kamp i dag. Vi kom i gode posisjoner i alle sammen, men små individuelle tabber kostet oss dyrt.

Vill avslutning

Før siste kamp hadde kinesiske 4AM sneket seg opp til en knapp ledelse, to poeng foran Gen.G og syv poeng foran Faze. 4AM strøk med tidlig, og utrolig nok mistet Faze to spillere – inkludert «Aitzy» – ganske kjapt.

– Ja, den var skikkelig lei. Jeg kommer ikke til å glemme det øyeblikket der med det første, forteller Jahnsen om å gå ut så tidlig i den siste kampen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Dermed var døren åpen for at Gen.G kunne kapre seieren, men så enkelt skulle det ikke bli. Mens det sørkoreanske laget plukket opp poeng i øst og vest, holdt Faze drømmen så vidt i live med «Ubah» som eneste gjenlevende spiller.

Da Gen.G røk var tre medlemmer fra Navi og én fra Entus Force alt som sto mellom Faze og seier, men PUBG-gudene hadde andre planer. En tredjeplass og et par drap på tampen fra Fazes heltemodige russer var imidlertid akkurat nok til å sikre sølvet – med to poengs margin.

Tredjeplassen gikk til 4AM, som takket være fordelingen av penger fra kjøp av PGC-kosmetikk likevel stakk av med en fetere lommebok enn Faze.

– Året kunne nesten ikke blitt bedre

Mens andreplassen smaker litt surt akkurat nå, innrømmer «Aitzy» at det neppe vil vare. Laget har tross alt levert utrolig sterkt i 2019, og sikter nå mot større og bedre ting i 2020.

– Ja, [at det kommer til å smake litt bedre om en uke eller to] vil jeg tro. Når jeg ser tilbake på dette året kunne det nesten ikke blitt bedre. GLL-seier, to seire i PEL og andreplass her. Ser frem til neste år, som virkelig blir et viktig år for PUBG, tror Jahnsen, som aller først skal ta seg en velfortjent ferie.

– Det skal bli godt med et avbrekk, avslutter nordmannen.

Les også: Gamefraym sikret Telialigaens aller første PUBG-trofé »

Siste fra forsiden