Counter-Strike: GO / Telenorligaen

aNimus rykker ned, men samtlige spillere blir med videre

– 2. divisjon kan være bra for oss. Det gir oss muligheten til å komme sterkere tilbake.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Counter-Strike-laget til aNimus har hatt en skuffende sesong i 1. divisjon av Telenorligaen denne vårsesongen. Med Philip «Philip» Løseth i spissen har ikke laget klart å hanskes med de store guttene. Nedrykket var et faktum allerede før siste serierunde og fra høsten venter en ny hverdag på nest høyeste nivå.

Løseth rykket opp fra 2. divisjonen med Expert Gaming før vårsesongen. Etter tre serierunder inn i den nye sesongen valgte han å forlate Expert Gaming for å bygge opp et nytt lag. Resultatet var aNimus. I dag er det bare to originale medlemmer igjen fra Expert Gaming, Løseth selv og Tony «NiTo» Nilsen.

Se tabellen for vårsesongen 2016 her »

Godt fornøyd med tilværelsen i aNimus

Løseth trives så langt i aNimus, selv om de ikke mottok noen økonomisk støtte fra organisasjonen for turen til Copenhagen Games. Dette forsvarer Løseth med kort varsel.

DETTE ER ANIMUS:

Vis mer

Philip «Philip» Løseth
Tony «NiTo» Nilsen
Simen «Rio» Mosby
Nicolai «mQrk» Mørk
Kent-Roger «fentR» Nymoen

– Vi har blitt godt tatt imot av aNimus. Vi har tatt farvel med Expert Gaming som tidligere har gitt oss økonomisk støtte, i tillegg har de vært veldig hjelpsomme. Nå er aNimus vårt nye hjem og vi har gode og jevnlige samtaler med organisasjonen, noe som er veldig fint for vår del. På kort tid fikk vi organisert turen til Copenhagen Games. Ettersom det ble veldig kort varsel ble det ingen økonomisk støtte, men det er forståelig, forteller Løseth til Gamer.no.

Han oppsummerer sesongen som en periode preget av mange spillerbytter.

Philip «Philip» Løseth i dyp konsentrasjon under Copenhagen Games 2016.
Gamer.no/Tor-Steinar Nastad Tangedal

– Vi har vært et ødelagt hjul. Vi fikk aldri bygget opp den lagoppstillingen vi ønsket, så vi har vært gjennom kontinuerlig endring av spillere gjennom hele sesongen. Nå har vi tid til å trene og bygge lagarbeid med de fem spillerne vi har satt sammen, og forhåpentligvis holder vi sammen lenge!

Løseth bekrefter at alle fem spillerne blir med ned til 2. divisjon for å kjempe om opprykk.

– Hva sier organisasjonen om resultatene og forventningene videre?

– Organisasjonen er veldig klar over endringene vi har vært gjennom og har forståelse for at det vil ta tid før vi kan vise resultater. Framover skal vi trene så godt vi kan over en lengre periode, slik at vi kan gi de resultater som de forventer. De forventer at vi skal jobbe oss mot toppen i Norge, og videre ut internasjonalt. De vil at vi skal ta dette svært seriøst, selv om de ikke har mulighet til å betale ut lønn enda, avslutter Løseth.

Ønsker å utvikle et topplag

Les også
Dobbelt norsk i PUBG Europe League

Leder for aNimus, Eivind «Trinax» Bakkane har stor tro på at laget hans vil bli et topplag i norsk e-sport. Han oppsummerer sesongen preget av mye forandringer i laget.

Her poserer Eivind Bakkane, leder for aNimus, foran laget som deltok på Copenhagen Games. Laget har gjort flere endringer siden den gang.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Synes det er vanskelig å komme med en solid oppsummering av sesongen, ettersom laget tok drastiske tiltak sent i sesongen, og det gjorde det vanskelig å etablere seg i 1. divisjonen. Om man studerer resultatene før og etter forandring, så kan en se at det har framgang. Med rett trening og innstilling har jeg tro på at dette laget rykker rett opp fra 2. divisjonen og vårsesongen i 2017 er vi topp tre i 1. divisjonen, forteller Bakkane til Gamer.no.

– Hvilke forventninger hadde dere til laget da de ble hentet inn?

– Planen vår er å gi laget en god mulighet til å bli bedre. Vi skal gi dem den støtten de trenger for å bli bedre. Når vi hentet de inn forventet vi å se en stabil oppgang ut ifra deres nivå, og senere bli et topplag i Norge. Selvsagt kjedelig og rykke ned, men laget trenger tid til å danne en bra kjemi. En tur ned i 2. divisjonen kan være bra for oss. Det gir oss muligheten til å komme sterkere tilbake.

– Hva er planene videre framover?

– Vi kommer ikke til å gjøre noen endringer i laget, da vi er veldig fornøyd med spillerne vi har i dag. Framover blir det mye trening mot andre lag, i tillegg til individuell trening. Vi ser allerede en positiv kurve i treningskamper og forventer at det fortsetter i både trening og offisielle kamper, avslutter Bakkane.

Siste fra forsiden