Entelechy mister kapteinen

Annonserte nytt lag før sluttspillet - kapteinen forlater serielederen

– Han ville ha meg ut av laget, sier Entelechy-spiller Jonathan «Zame» Nyhagen.

Kapteinen forlater laget.
Vegard Grindstuen/The Gathering

Søndag kveld ble det annonsert på Twitter at Ole «Saidonz» Christensen i Entelechy skal spille for et nytt lag etter sesongen. Her returnerer også tidligere Entelechy-spiller Niclas «iNTERP» Waagan, sammen med Sindre «Grande» Grande, Michael «wwww» Sandvik og latviske «ra1f».

Annonseringen kommer i kjølvannet av Birdie LAN og etter Entelechy droppet å delta i King of Nordic forrige fredag. Klubben har i ettertid gått ut med en beklagelse.

Personlighetskræsj

Ole «Saidonz» Christensen forlater Entelechy etter sluttspillet.
Vegard Grindstuen/The Gathering

Ole «Saidonz» Christensen forteller til Gamer.no at laget splittes både på grunn av tidsproblemer, men også interne konflikter.

– Kort forklart er det et motivasjonsproblem som stammer fra en todelt grunn, vi har et par spillere som jobber vakter i hytt å pine så blir usikkerhet rundt treningstider samt lange perioder uten trening. Vi har har også noen kræsjende personligheter så det blir litt krangling her og der innad i laget som blir slitsomt i demotiverende i lengden.

Han sier at det egentlig ikke var helt etter planen å annonsere dette før sluttspillet.

– Det var vel egentlig ikke planen, men vi hadde alle fem bestemt oss for at sluttspillet ble det siste vi spiller sammen, også har det spredt seg litt etter litt gjennom forskjellige ledd.

Laget hadde ambisjoner om å stikke av med en god plassering på Birdie LAN, men røk ut i gruppespillet. Vi spurte om krangling og personlighetskræsjene var ødeleggende for turneringen.

– Nei, på Birdie tror jeg rett å slett alle var slitne etter mer enn åtte timer i bil. Vi kom kalde inn i en kamp og starter dårlig og møter veggen. Etter vi fikk litt søvn og startet på nytt slo vi laget som endte på andreplass i hele turneringen.

Om inngangen til sluttspillet, tror Christensen det blir mindre trening og fokus enn det som egentlig var planlagt.

– Det blir litt mindre forberedelser fremover, men vi føler mindre på presset nå og spiller for å ha det gøy. Vi har fortsatt en ganske dyp taktisk bok selv om vi ikke kommer til å utdype den frem mot sluttspillet. Jeg tror vi kommer til å gjøre det bra.

– Han har ikke skjønt det

Dette skjermbildet ble lagt ut på Twitter av Fact-spiller Håvard Kristengård. Diskusjonen skjedde på sin Twitch-chat.
Twitch
Les også
Joakim  «jkaem» Myrbostad og Apeks kjemper om 193 000 kroner

Jonathan «Zame» Nyhagen gikk ut i en chat på Twitch hvor han beskrev litt av stemningen i laget på Birdie LAN. Christensen mener lagkameraten har misforstått.

– Det er Jonathan som ikke helt tenker over hva han sier offentlig, som vanlig dessverre. Det der var stemninga i hele laget første dagen, vi møtte alle veggen. Jeg var sliten og hadde feber, og klarte rett å slett ikke å kjempe meg igjennom knekken. Det er svakt av meg som lagets kaptein og skal ikke skje. Dag to viste både jeg og resten av laget en helt annen side heldigvis.

Han er usikker på om lagkameraten satte han i et dårlig lys ved skrive dette offentlig.

– Hvor vidt han setter meg i feil lys vet jeg ikke. Jeg viste ikke gode sider av meg selv som leder den kampen. Men det er ikke hans jobb å sette meg i det lyset. Alle lag og spillere har dårlige dager og dårlige kamper. Jeg føler det er feil av lagkamerater å snakke dårlig om andre i offentlige kanaler, og på vårt lag er han den eneste som ikke har skjønt det, mener Christensen.

For noen få uker siden sa Christensen at de skulle satse hardt utover sommeren. Dette endret seg veldig raskt.

– Motivasjonen bare sakte men sikkert falt bort. Det er ingen akutte problemer i laget, men majoriteten mener at stemningen og motivasjonen ikke er til stedet for å satse med denne femmeren i lengden, avslutter Christensen.

Ingen motivasjonsproblemer

Nyhagen avviser at det er motivasjonsproblemer i laget.
Vegard Grindstuen/The Gathering

Jonathan «Zame» Nyhagen sier til Gamer.no at laget kommer til å fortsette, uten Christensen.

– Ole har bestemt seg for å splitte med oss, jeg er usikker på grunnen. Vi har ikke fått en uttalelse enda på hvorfor at han har forlatt oss. Men vi andre i Entelechy skal fortsette sammen i alle fall, sier Nyhagen.

Han er enig i at det er personlighetskræsj i laget, men ikke enig i at motivasjonen er på bunn.

– Vil ikke si det er motivasjonsproblemer, men personlighætskræsjer er det.

– Er det da hovedsaklig kræsj mellom Christensen og andre spillere, siden dere fortsetter å spille sammen selv om han forlater laget?

– Jepp, sier Nyhagen kort og kontant.

– Han ville ha meg ut av laget

Nyhagen bekrefter også at han gikk ut med meldingene på Twitch siden han føler seg litt dolket i ryggen av lagkapteinen.

– Jeg gikk ut på Twitch fordi folk spurte konstant hva som skjedde på Birdie LAN. Jeg var ærlig om det som skjedde og da ble Ole misfornøyd. Jeg har hørt av flere folk at han har sittet å baksnakket meg, og at han ville ha meg ut av laget. Han har til og med nevnt dette til meg.

Likevel påpeker han at han kommer til å savne kapteinen sin etter sesongen er ferdig.

– Jeg er så klart skuffet over det som har skjedd og kommer jo til å savne han veldig mye. Jeg føler at vi er gode venner men som lagkamerater kræsjet det.

Nyhagen sier også at de har følt at noe har vært galt en liten stund, uten at de helt visste hva det var snakk om. Han tror han selv er grunnen til at kapteinen forlater laget.

– Jeg tror jeg var en av hovedgrunnene til at Ole velger å forlate laget. Jeg har hørt fra Ole at jeg visstnok er en helt umulig person å spille med, og at jeg ikke er motivert nok. Jeg mener at jeg har motivasjon og at jeg fokuserer mye i treninger, men jeg føler at det er lov til å tøyse litt i blant også, sier Nyhagen.

Nå går laget en usikker tid i møte, uten kaptein og taktisk leder. Nyhagen understreker at de ønsker å satse videre, selv om de ikke vet helt hvordan.

– Veien uten Ole fortsetter, og vi skal se på mulighetene vi finner etter Lillehammer. Jeg bare håper vi kan drite i det som kommer til å skje etter sluttspillet og bare fokusere på å skaffe trofeet. Jeg mener at vi ikke kommer til å bli svekket om vi bare oppfører oss som et lag på scenen under sluttspillet, avslutter Nyhagen.

Siste fra forsiden