Telialigaen - Counter-Strike

Apeks glemte å registrere «Jkaem» i Telialigaen

Han erstattes dermed av Anders «aNdz» Kjær som gjør comeback mot Bifrost mandag.

Det spørs om Joakim «Jkaem» Myrbostad la hodet i armene slik som han gjorde da han spilte for G2 i 2015, da de fant ut at de hadde glemt å registrere han for spill.
Sebastian Ekman/DreamHack

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

21:00 - Apeks - Bifrost
19:00 - 777 - Oilers
19:00 - Momentum - Nordavind
19:00 - Celestial - FACT
19:00 - Foxed - Domino

Se resten av kampene i terminlisten »

Nest siste runde av Telialigaen Counter-Strike braker løs mandag kveld, og skulle by på et gjensyn med en spiller vi ikke har sett i norsk drakt på over fem år. Joakim «Jkaem» Myrbostad vender tilbake til Apeks, og til tross for blandede resultater internasjonalt i løpet av den siste uken, forventes store ting fra stjernespilleren.

Dessverre for Apeks var ikke «Jkaem» registrert i tide til å kunne spille hovedkampen, og motstanderen Bifrost får dermed det som forventes å være en litt enklere kamp i kveld enn tidligere forutsett.

Se kampen mellom Apeks og Bifrost på TV 2 Sumo mandag fra klokken 20:30 »

– Målet vårt er å bli et lag blant topp 30 i verden

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Nordeide Iversen
Martin «Nasty» Garvik
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman
Anders «aNdz» Kjær (Midlertidig spiller)

Pål «Polly» Kammen (trener)

Forrige uke var det dobbelrunde, og ettersom Apeks heller ikke da hadde rukket å få «Jkaem» inn i stallen i tide for kampene, ble de nødt til å spille med treneren, «Polly». Begge kampene, inkludert toppoppgjøret mot Oilers, endte med 2-0 i Apeks' favør, noe som overrasket mange.

For Martin «Nasty» Garvik var ikke dette noe sjokk.

– Det at vi klarte å vinne begge kampene var som forventet. Vi kan fortsatt spille vårt spill, og spille bra selv om vi spiller med trener. «Polly» kan jo alle planene og vet akkurat hvordan vi spiller, noe som gjør at han passer fint inn i alle roller. Med «Jkaem» inne blir det definitivt mer overbevisende resultater fremover. Vi har ikke fått trent så mye som vi håpet på, sier Garvik.

LES OGSÅ: Apeks henter CSGO-veteran Joakim «Jkaem» Myrbostad

Martin «Nasty» Garvik har merket fremgang i laget etter at «Jkaem» kom inn.
Michael Ray Vera Cruz Angeles/Akam1k3

Garvik kom inn i Apeks for litt over én måned siden, og har fått godfølelsen for laget allerede.

– «Jkaem» har spilt på det aller øverste nivået lenge og kommer rett fra et topplag som har spilt i de største turneringene spillet har å by på, så han har erfaring som veldig få andre har. Han bidrar mye med kommunikasjonen og har mange idéer og strategier fra tidligere lag, forteller Garvik.

Når det kommer til Apeks og Garvik sine planer fremover, er ikke Telialigaen kampene noe de frykter vil bli utfordrende, til tross for at «aNdz» skal spille i kveldens hovedkamp.

Les også
Massiv trenerskandale i Counter-Strike - nordmann blant de 37 utestengte

– Målet for oss i Apeks nå er jo å kunne bli et topp 30-lag i verden, så å vinne Telialigaen igjen skal ikke være noe problem. Kampen mot Bifrost kan bli spennende, de har jo krutt, samtidig som vi spiller med litt svekket oppstilling. Jeg tror det skal gå bra for oss med «aNdz» uansett, selv om de sikkert kan ta noen runder her og der. Uansett om de har sterke individuelle spillere mangler de lagspillet som trengs, avslutter Garvik.

LES OGSÅ: Apeks forsterker stallen - kjøper ut «Nasty» fra 777

– Vi er uten tvil det laget i Norge som trener mest

Til tross for en tung start på sesongen, har Johann «Saasinho» Saasen og Bifrost klart å hente det godt inn. De ligger på en solid tredjeplass, kun ett poeng bak både Apeks og Oilers. Etter en haug med spillerbytter innad i Bifrost, mener Saasen at han endelig har funnet den optimale femmeren.

DISSE SPILLER FOR BIFROST

Vis mer

Johann «Saasinho» Saasen
Viktor «vHw» Wadman
Mathias «Mathio» Nornes
Emil «kaas» Kaasa
Mads «hug» Hauge

– Vi har fått inn «kaas» og «Mathio» som har gjort at ting faller på plass mye lettere. «kaas» er en veldig eksplosiv snikskytter med godt humør som samtidig er svært pliktoppfyllende. Personlig er jeg litt satt ut av at «Mathio» ikke har fått muligheten i andre topplag i Norge enda. Gutten er uten tvil Norges beste anker-spiller og han bringer en bra struktur, og gjør jobben min generelt veldig lett når han gjør jobben sin. Han er en sånn spiller man sjelden trenger å tenke på hva gjør, gutten er helt rå, sier Saasen.

LES OGSÅ: Apeks inntok tabelltopp etter dobbeltrunden

Laglederen, Saasen, legger ikke skjul på at de første rundene av sesongen var uoptimale, og at en stor endring i lagets treningsvaner har hjulpet mye.

Johann «Saasinho» Saasen mener at laget hans har en svært lys framtid.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Vi er vel uten tvil laget i Norge som trener mest for øyeblikket. Jeg merker selv at det kan være litt mye til tider, så vi prøver å finne balansen så ingen blir utbrent. Vi langt fra mål enda, så dere får bare vente med å. Jeg har nemlig hørt rykter om at det skjer noe spennende etter nyåret, forteller Saasen med et smil om munnen.

Saasen forteller at uansett hvem som skulle stille opp, er verken han eller resten av Bifrost er redde for noen.

– Ingen spiller skremmer oss, «Jkaem» er jo bare et menneske som resten av oss. Det er veldig kult at han er tilbake i Norge, og han virker som en kjernekar. Men jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvem som er på server. Vi er der for å gjøre vår jobb, er ikke den god nok så er det rett tilbake til skrivebordet for å luke bort mer feil.

Til tross for en svekket Apeks oppstilling forventer Saasen at kampen kan bli spennende, men at det vil bli lettere enn folk flest ville antatt.

– Jeg vet det blir en bra hovedkamp, vi har lagt ned mer eller mindre så mye tid vi kunne før kampen. Apeks har sett bra ut med «Jkaem» siste uka, så laget har nok lært litt av han uansett om han ikke spiller akkurat i kveld. Jeg forventer en jevn kamp, vi liker jo som regel å spille de samme kartene, så det ender nok opp på Train og Inferno om jeg skulle tippe, avslutter Saasen.

LES OGSÅ: – Bifrost er det dårligste laget vi har møtt hittil

– Dette er fort en kamp som kan gå alle veier

TV 2 kommentator og ekspert, Leon Andor «Landor» Karlsen ble overrasket over tabben til Apeks, da de ikke rakk å registrere «Jkaem» i tide for kveldens hovedkamp. Uansett ser han frem til en jevn og spennende kamp mellom de to topplagene.

– Dette er fort en kamp som kan gå alle veier, men jeg tror faktisk på en uavgjort her. Apeks er favoritter i utgangspunktet, men kommer her til å stille med «aNdz», og skal i tillegg spille flere kamper i Elisa-kvaliken tidligere på dagen, noe Bifrost kan utnytte.

Leon Andor «Landor» Karlsen er skuffet over å ikke få se «Jkaem» i kveldens oppgjør, men spår fremdeles en spennende hovedkamp.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Karlsen hadde i likhet med de fleste av oss sett frem til å endelig se «Jkaem» på hjemmebane, men ser ikke bort ifra at Apeks fremdeles har spillere som kan møte opp, og lage problemer for Bifrost.

– Jeg ville nok sagt at «Jkaem» var den vi håpet på skulle utmerke seg i kveldens hovedkamp, men siden Apeks ikke klarte å registrere han tidsnok får jeg gå for «Grus» i stedet, som har vært sensasjonell denne sesongen. Dansken «hug» på Bifrost er også en av ligaens beste spillere når han har dagen, så vi får håpe vi kan få noen saftige dueller mellom de to, avslutter Karlsen.

Ekspertenes spådom

Kamp«Landor»
Apeks - Bifrost1-1
777 - Oilers1-1
Momentum - Nordavind1-1
Celestial - FACT0-2
Foxed - Domino2-0
Siste fra forsiden