Telialigaen - Counter-Strike

Apeks Rekrutt sikret opprykk til 1. divisjon - nå splittes laget

Etter blandede resultater for Apeks Rekrutt den siste sesongen har klubben bestemt seg for å ta nye skritt for å forbedre rekruttsatsingen.

Christopher «zyme» Andersson har nå ledet Apeks Rekrutt til toppen av 2. divisjon to sesonger på rad.
Fahil Anweri/Apeks

Torsdag kveld sendte Apeks ut en pressemelding angående rekruttlaget, og fremtiden rundt satsingen på de unge talentene. Pressemeldingen avslører blant annet at etter blandede forhold innad i laget, oppløses lagoppstillingen i det Apeks vil satse på å bygge et nytt og mer lokalt lag.

Disse forlater Apeks Rekrutt

Vis mer

Even «H0land» Holand
Christopher «zyme» Andersson
Henrik «Cryptik» Asphaug Aag

– Som man kunne forstå fra forrige pressemelding så har ikke kjemien og fremgangen i laget vært slik spillerne ønsket. Nå har spillerne blitt enige om at de går hver sin vei - og dermed ut av Apeks og rekruttsatsingen vår. Nå starter en stor evaluering av satsingen og jobben videre med å utvikle unge talenter i Counter-Strike. Med base i Oslo kan det være svært interessant med noe lokalt, forteller sportslig leder for Apeks, Kenneth Johansen.

LES DEN FORRIGE PRESSEMELDINGEN: Endringer hos rekrutt »

Sportslig leder for Apeks, Kenneth Johansen, er fornøyd med innsatsen til rekruttlaget, men ser frem til en ny start med lokale spillere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Til tross for oppløsningen av det nåværende rekruttlaget, er ledelsen i Apeks fornøyde med klubbens resultater, og avslører at splittelsen blant annet skyldes Telialigaens rettferdighets-reglement angående at det ikke er tillatt for en klubb å eie to lag i samme divisjon. Etter rekruttlaget toppet 2. divisjon forrige sesong prioriterte spillerne å bli værende i Apeks på bekostning av 1. divisjonsplassen. Denne gangen er planene endret, noe som til fordel for de siste gjenværende rekruttspillerne sender den tidligere 2. divisjons plassen opp til øverste divisjon av Telialigaen.

– Dette har vært en svært spennende reise. Vi som klubb sitter igjen med ufattelig mye erfaring og har selvsagt mye å ta med videre. Å drive med unge talenter er svært viktig for framtiden - og vi ønsker å ha et satsingsområde på dette. Nå skal vi hjem å evaluere, så ser vi hva fremtiden bringer, avslutter Johansen.

Usikker fremtid for de siste rekrutt-spillerne

Christopher «zyme» Andersson har nå ledet Apeks Rekrutt til toppen av 2. divisjon to sesonger på rad.
Fahil Anweri

Apeks har enda ikke avslørt detaljene rundt den tidligere 2. divisjons-plassen, annet enn at plassen denne gang, i motsetning til forrige sesong rykkes opp til 1. divisjon. Mer informasjon angående dette vil komme i senere tid, forteller Apeks i pressemeldningen.

Imidlertid har Henrik «Cryptik» Asphaug Aag fortalt at han ikke lenger kommer til å spille med restene av kjernen til rekruttlaget i 1. divisjon neste sesong, og tar seg en etterlengtet pause fra å spille under en fast lagoppstilling.

Dette avslørte Asphaug som en av de tre siste gjenværende medlemmene av rekruttlaget i en tweet publisert mandag kveld, like etter sesongens siste seier i Telialigaen. De to andre spillerne som i kveld forlater Apeks Rekrutt, Even «H0land» Holand og Christopher «zyme» Andersson har enda ikke avslørt hva slags planer de har for neste sesong.

Siste fra forsiden