Sluttspillet i Telialigaen - Counter-Strike

Apeks til finale - fikk kamp av Riddle

– Vi har blitt veldig sterke mentalt i det siste, forteller Sander «Grus» Nordeide Iversen i Apeks.

Apeks og Kristian «akEz» Kornbakk er klare for finalen i Telialigaen i Counter-Strike.
Mohammed Barzinje/Gamer.no

OSLO (Gamer.no): Apeks er videre til finalen av Telialigaen våren 2019 i Counter-Strike. Der møter de vinneren av Nordavind og Stabæk Momentum som spilles fortløpende.

Apeks var på forhånd spådd som en av favorittene sammen med nevnte Nordavind. Likevel gav Riddle hard motstand på veien dit. På første kartet Vertigo ledet Riddle 15-11 på et tidspunkt. Apeks, anført av AWPer Ole «Marcelious» Langan, hentet seg inn til overtid og sikret det først kartet 19-15. Langan endte til slutt med hele 37 kills.

På det andre kartet Overpass fulgte lagene hverandre tett. Etterhvert dro Apeks i fra og sikret til slutt seieren 16-9.

Se finalen direkte på VGTV fra 18:15 på søndag 26. mai »

– Jeg tror faktisk at Stabæk Momentum kan overraske

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Pål «Polly» Kammen
Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Ole «Marcelious» Langan
Anders «aNdz» Kjær

Det gikk tregt for Apeks i åpningsrundene mot Riddle på Vertigo, et kart de i følge lagets entry fragger Sander «Grus» Nordeide Iversen ikke har trent særlig på.

– Vi visste at det kom til å bli Vertigo. Vi har ikke spilt noe særlig Vertigo og har ikke vært inne på kartet etter at det ble justert. Derfor tok vi det som det kom og satset på at det individuelle var på topp.

Likevel hentet de seg utover i kampen og sikret til slutt overtid og seier. Iversen forteller at de lærte mye underveis i kampen.

Sander «Grus» Nordeide Iversen gleder seg til finalen.
Mohammed Barzinje/Gamer.no

– Vi begynte å finne ut hva vi kunne gjøre og ikke gjøre. Vi har blitt veldig sterke mentalt i det siste og ligger vi under med mye eller spiller en dårlig kamp så lar vi ikke det påvirke oss. Så det er litt i hodene som gjør at vi vinner. Vi har vært et sånt lag som er veldig trege i starten og roter bort runder. Men som sagt begynne vi å løse det litt mer systematisk og vet kampplanen deres slik at vi har som regel kontroll i det lange løp, forteller Iversen og røper at han vil ta seg et friår fra studiet for å satse på karrieren.

– Vil vi se en bedre utgave av Apeks i finalen i morgen?

– Ja det tror jeg. For min del har det vært veldig lite trening på grunn av eksamen. Jeg har prøvd å skvist inn så mye som mulig. Jeg har akkurat begynt å komme litt i form, rett før sluttspillet. Også kommer vi til det her, alt er helt nytt og jeg er fortsatt litt smånervøs. Men det kom seg og jeg tror det blir enda bedre i morgen.

Selv spår Iversen at det er Nordavind som står på motsatt halvdel når Telialigaen skal avgjøres søndag.

Les også
– Riddle er det eneste laget i seriespillet som burde slått oss 2-0

– Jeg tror faktisk at Stabæk Momentum kan overraske. Nordavind er såklart favoritter på papiret, men sånn som alle sier; Counter-Strike spilles ikke på papiret. Stabæk Momentum har «Aaseng» og mange som skyter steinhardt så hvis Nordavind kan rote seg bort kan de få det tøft. Men jeg tror Nordavind tar det 2-1.

Iversen mener at en eventuell finale mot Nordavind vil være en av de største som noensinne har vært.

– Det tror jeg vil være en av de største som noensinne har vært med tanke på at det er to profesjonelle klubber og aldri vært mer seriøst, avslutter Iversen.

LES VÅR SPÅDOM: – Alt ligger til rette for en ny drømmefinale mellom Apeks og Nordavind

– Synes det er et litt labert nivå til å være de spillerne de er

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Snorre «fletch» Granerud
Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen (innbytter)
Michael «milk» Sandvik (innbytter)

Christoffer «hEllberg» Andersen var naturlig nok skuffet etter tapet mot Apeks. Han innrømmer at de kastet bort det første kartet.

– Det går jo som forventet egentlig, selv om vi hadde håpet på å vinne. Vertigo hadde vi veldig stort håp om å vinne, og på resultatet så vi jo at det ble nærme. Vi skulle dratt den i land, forteller Andersen og legger til.

Christoffer «hEllberg» Andersen mener de kastet vekk Vertigo.
Photographer: Fabian Fjeldvik

– Overpass var vi ikke helt komfortable på. Vi har gjort det bra på treninger de siste ukene, men ikke vært super-komfortable på det. Det er egentlig Nuke som har vært vårt nest beste kart, men det vraket de, så da slapp vi det. Hadde vi kommet til Mirage så er jeg litt usikker på hvordan det hadde gått, for det har vi så og si nesten ikke spilt, det hadde blitt mer sånn pug-stil map. Så det at vi taper Vertigo har kanskje ikke så mye å si i det store bildet, men det hadde vært gøy å fått ett map i hvert fall, når det ble så jevnt. Jeg tror vi ville fått flere runder på Overpass hvis vi hadde vunnet Vertigo.

Andersen henger likevel ikke med hodet etter semifinaletapet.

– Vi gikk jo inn med en ny spiller nå, for tre uker siden, så det at vi presser Apeks på den måten som vi gjorde, det syns jeg er veldig bra egentlig. Det er ikke noe å være lei seg for eller noen ting. Vi gjør det bra og det går som forventet.

Likevel er han skuffet over motstanderens nivå og holder Nordavind som favoritter etter motstanderens prestasjon i semifinalen.

– For å være helt ærlig så synes jeg det er litt labert nivå til å være et lag som har lønna spillere. Det at vi kan gå inn der å presse dem såpass, i hvert fall på Vertigo. Selv om det er et litt rotete kart, så synes jeg det er et litt labert nivå til å være de spillerne de er, og det nivået de burde ha. Det er jo forventet at Nordavind kommer til en finale mot Apeks. Vi får jo se om Momentum klarer å gjøre noe, men jeg regner med det blir Nordavind. Jeg tror Apeks kommer til å slite veldig mot Nordavind i en finale. Jeg tror det blir ren overkjøring fra Nordavind sin side, om Apeks spiller som de gjorde mot oss, avslutter Andersen.

Hvordan det går får vi altså se fra klokken 18:15 på søndag 26. mai, og du kan følge kampen via VGTV.

Siste fra forsiden