League of Legends / Telenorligaen

– Åpenbar styrke for Gamermag å ha samme lagoppstilling som i fjor

Nyopprykkerne møter nedrykkere i søndagens TV-sendte League of Legends-oppgjør.

Gamermag/myXMG/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 400 000 kroner i rene pengepremier i 2016.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill for de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Regjerende seriemestre i de ulike spillene:

Counter-Strike:London Conspiracy

League of Legends:Oslo Lions

Hearthstone:Fredrik «Selkr» Lindh

StarCraft:Jens «Snute» Waller Aasgaard

Vårsesongens andre TV-sendte League of Legends-kamp i Telenorligaen utspilles mellom Gamermag og myXMG, to lag som begge har mye å bevise.

MyXMG har valgt å bytte ut fire av fem spillere, og erstatterne er blant annet tre spillere som rykket ned med SupaGoatSmuggla. Gamermag på sin side er nyopprykket, etter å ha endt 2. divisjon på en delt førsteplass med andrelaget til BX3 Elektroniske Sportsklubb.

Christian Olav «Rias Gremory» Stafset i Gamermag.
Privat

Gamermag ser alt utenom topp to som fritt fram

Christian Olav «Rias Gremory» Stafset, lagkaptein og Marksman for Gamermag, mener topp to i førstedivisjon er ganske satt, men at alle andre plasser er fritt fram. Dette som følge av stormprestasjoner fra Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb og nDurance Gaming i forrige sesong, samt mange endringer i lagoppstillinger.

– Hvor bra vi presterer gjennom sesongen avhenger veldig av hvor bra de andre lagene er, og hvordan formen er uke til uke, sier han til Gamer.no.

Stafset påpeker at MyXMG ser ut til å ha en stabil lagoppstilling med erfarne og gode spillere, men at lagets manglende samspill etter få lagøvelser kan være fellende i søndagens kamp.

– Det er nok ikke det verste laget vi kan møte første uka, men heller ikke det letteste. De har en del høyt rangerte spillere som er gode mekanisk.

– Vår største styrke, og svakhet er kanskje at vi ikke gir 110% før det virkelig gjelder, mener kapteinen.

DISSE SPILLER FOR GAMERMAG:

Vis mer

August «FatBat» Lindberg (Top)
Andreas «Gelefisk» Busengdal Halkjelsvik (Jungle)
Adam «Llder» Ilyasov (Mid)
Christian Olav «Rias Gremory» Stafset (ADC)
Jonny «Zitrex» Soltvedt (Support)

DISSE SPILLER FOR MYXMG:

John Martin «just Boytoy» Sejer Aamodt Sørensen (Top)
Håkon «Flaker» Solberg (Jungle)
Christopher «Speyzz» Bekken (Mid)
Christian «Akama» Petterson (ADC)
Kristoffer «kîsse» Sakshaug (Support)

Håkon «F1aker» Solberg i MyXMG.
Benedichte Breistøl.

MyXMG vil ikke undervurdere motstanderen

Da Håkon «F1aker» Solberg, jungler for myXMG, ble spurt om hans syn på motstanderlaget, svarte han at det var umulig å undervurdere et lag som endte 2. divisjon på en solid førsteplass. Han har mye respekt for dem som et lag, og håper alt i alt på en god match.

Les også
– «RUBINO» har fått en betennelse i armen

– Gamermag er et lag som kommer ut med omtrent samme lagoppstilling etter seieren i 2. divisjon, og det er en åpenbar styrke. I tillegg er det et lag som trener utrolig mye som fem. En svakhet hos oss kan være en generell lavere SoloQ-rangering i de fleste roller, forteller Solberg til Gamer.no.

Han har tro på at MyXMG kommer til å heve seg i nivå etterhvert som sesongen skrider frem, og ser det som fullt mulig å ende på en respektabel plassering. Fire av fem spillere på myXMG har tidligere erfaring fra e-sportlinja på Buskerud folkehøyskole, dette ser de som en av sine største styrker.

– Vi har mye til felles både i og utenfor spillet.

– Jeg håper vi kan bevise at vi fortjener en plass i førstedivisjon, og jeg tror vi kan bevise at vi fortjener å spille i sluttspillet også, avslutter myXMG-spilleren.

Kampen mellom Gamermag og MyXMG spilles søndag 7. februar klokken 18:00. Du kan følge oppgjøret på GamerTV.

Siste fra forsiden