League of Legends-turneringen på Digitality X

Åpenbart hvem som var best på Digitality X

Team Tivity presterte overbevisende gjennom hele turneringen, til tross for en skuffende fjerdeplass i kvalifiseringen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

League of Legends-finalen på Digitality X ble en vanskelig affære for nykommerne Nyx eSports, som i stor grad ble overkjørt av veteranene på Team Tivity. Veteranene, som bestod av en god miks tidligere Epiphany Bolt, Sprutnoobs og Riddle-spillere, møtte lite motstand før finalen, og hadde i forkant sikret seg 1-0 i finalen.

Første kamp ble avsluttet allerede på 23 minutter, og til tross for en noe mer rotete kamp nummer to, med hva Sondre «Tivity» Afdal vil beskrive som lek og surr, var det Team Tivity som dro hjem 37 000 kroner rikere.

DISSE SPILLER FOR TEAM TIVITY

Vis mer

Sondre «Tivity» Afdal
Anders «Sharp» Lilleengen
Adam «LIDER» Ilyasov
Sander «Zhandia» Skogstad
Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik

Overvurderte seg selv

Sondre «Tivity» Afdal på Digitality X 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Top lane-spiller på Team Tivity, Sondre «Tivity» Afdal, sa til Gamer.no i etterkant av finalen at laget bare var nødt til å ta seg sammen. Etter å ha fullført første kamp på 23 minutter, var det åpenbart at spillerne grovt overvurderte seg selv, og bestemte seg for å leke i stedet for å spille seriøst; dette resulterte i en 40-minutter lang kamp.

– Vi ga dem mindre respekt enn de fortjente i kamp to, og da ble det en litt jevnere kamp, selv om jeg vil si at vi ti av ti ganger skal slå dem individuelt, sier Afdal.

Hadde som mål å vinne én kamp

– Jeg syntes finalen gikk ganske så som forventet, vi hadde som mål å ta en kamp fra dem. Første kamp gikk ikke så bra, men jeg syntes vi klarte å ta litt igjen i andre kamp, sier Cem «Salty Melon» Soyer.

DISSE SPILLER FOR NYX ESPORTS

Vis mer

Benjamin «SirQuacksAl0t» Peattie
Ryan «RnS» Scotcher
Alexander «HawHawNeverLucky» Fedde
Ivar «Britney» Bråstein (Substitute)
Cem «Salty Melon» Soyer

Soyer, som spiller support for Nyx eSports, fortsetter med å forklare at han tror kampens sluttresultat lå mer på deres egne feil, enn at Team Tivity spilte bra.

– Den eneste grunnen til at den første kampen var så ensidig var at vi ikke visste hvordan vi skulle spille, forteller Soyer.

Ivar «Britney» Bråstein mener Team Tivity var vanskelige å bryte ned.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lagets ADC-spiller, Ivar «Britney» Bråstein, forteller at Team Tivitys høyere tilstedeværelse på kartet, og support-spiller Joachim «Accziz» Ulvatn Torsviks prioritering av synskontroll var avgjørende.

Les også
Hovedkampen endres - Royal Vikings stiller ikke lag

Nyx eSports er et av lagene som rykket opp til førstedivisjon denne sesongen, etter å ha fått plassen av Riddle. De stiller med en lagoppstilling som stort sett baserer seg på ukjente og nye spillere med mye å bevise. Lagets support-spiller har likevel stor tro på laget, og mener at de kan nå langt ved å justere en del av tingene de gjør inne i spillet.

– Jeg synes vi har ganske gode muligheter i Telenorligaen, mange av dem som spiller på Team Tivity spiller ikke der. Jeg tror vi kan klare å komme oss til sluttspillet til vårsesongen neste år, med nok trening, avslutter Soyer.

Syntes det er trist at ikke flere konkurrerer på Digitality X

Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik på Digitality X 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Support-spiller på Team Tivity, Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik, forteller at han syntes det dårlige oppmøtet var trist. I forhåndskvalifiseringene hadde flere topplag kvalifisert seg, men til slutt var det kun lag fra fjerdeplass og ned som deltok.

– Digitality X er faktisk et sinnsykt bra arrangement, det er definitivt oppe blant topp to sammen med The Gathering for min del, sier Torsvik.

Torsvik mener at konkurransenivået på Digitality X var lavere enn forventet, og at motstanden i bot-lane var så lav at han vil kalle det «gratis».

– Det var litt kjipt, ettersom vi gledet oss til å spille mot danskene og tyskerne, som droppet ut i siste sekund.

Han forteller likevel at Nyx eSports ikke nødvendigvis er et dårlig lag, og avhengig av hvem som fortsetter, så kan nykommerne klare å kjempe seg til en fjerdeplass i Telenorligaen den kommende sesongen.

– Hvordan vil du si din egen prestasjon var i disse kampene?

– Jeg var en mot ni i hver kamp, avslutter den 18-år gamle support-spilleren.

Siste fra forsiden