Apokalypserytterne rir igjen

En av de mest spennende titlene som så ut til å gå tapt under konkursen til 3DO var The Four Horsemen of the Apocalypse. Nå viser det seg at spillet fremdeles er under utvikling.

The Four Horsemen of the Apocalypse så ut til å bli et rimelig interessant spill, blant annet på grunn av at 3DO så ut til å investere mer tid og penger i dette spillet enn de gjorde i noen av sine andre titler (3DO ble, som mange vet, etter hvert beryktet for korte utviklingstider). Spillet var et dystert tredjepersons actionspill løst basert på bibelens fortelling om verdens undergang.

Etter konkursen til 3DO ble det imidlertid stille rundt tittelen, og i motsetning til franchiser som Heroes of Might & Magic og Army Men, så den ikke ut til å bli solgt til noen andre utgivere, noe som har fått de aller fleste til å tro at spillet gikk tapt sammen med 3DO. Dette viser seg heldigvis ikke å være tilfelle.

Etter konkursen dannet en gruppe investorer et selskap de kalte Four Horsemen Entertainment, og målet var å sikre seg rettighetene til spillet og konseptet. Den 12. mai fikk de tak i de offisielle rettighetene, og nå er utviklingen i gang igjen. I tillegg er de i gang med tegneserier om konseptet, og jobber også med å lisensiere bort filmrettighetene.

Når det gjelder selve spillet, ser de fleste som var involverte i 3DO sin versjon ut til å være tilbake, inkludert skuespillerne Tim Curry og Tracy Lords. Vi vet lite om gameplayet enda, men prosjektleder Michael Mendheim har fortalt til nettstedet IGN at spillere blant annet kan vente seg kamp på hesteryggen og en ambisiøs flerspillerkomponent hvor spillerne får rollen som apokalypserytterne og ta del i episke kamper mellom demoner og engler.

For å finne ut litt mer om spillet kan du besøke spillets gamle nettsted. Index-sidene har blitt fjernet fra 3DO-nettstedet, men resten av filene er fortsatt på nett. Direktelenke til det gamle Four Horsemen-nettstedet finner du under.

Siste fra forsiden