APRILSNARR: Doom III på Xbox før PC

Takket være en avtale mellom Activision og Microsoft vil Xbox-eiere få spille Doom III før PC-eiere.

Bemerk: Dette var Gamer.no sitt forsøk på en aprilsnarr, og ingenting i denne artikkelen er sannferdig. Denne notisen satt vi inn natt til 2. april 2004, for å understreke dette.

Activision og Microsoft har gjort en avtale som sikrer at det etterlengtede skytespillet vil komme tre måneder tidligere for Xbox enn PC. Det vil si at årets kanskje største skytespill blir Xbox-eksklusivt i tre måneder.

- At Doom III blir Xbox-eksklusivt beviser en gang for alle at Xbox er den nye plattformen for førstepersons skytespill. Vi er meget fornøyde med samarbeidet vi har med Activision, og håper å føre dette samarbeidet videre til nye titler på et senere tidspunkt, forteller Microsoft i en pressemelding.

Videre forteller pressemeldingen litt om Microsoft sin strategi på området:

- Det å sikre vår plattform en fordel ved å sørge for at store titler blir eksklusive, i alle fall i en periode, er en viktig del av vår strategi. På denne måten blir Xbox det beste valget for forbrukeren, da han vil få tilgang til disse titlene før eiere av andre plattformer.

Hvor mye Microsoft har måttet punge ut med for å få denne avtalen i havn er uklart, men det er antakelig snakk om et svært høyt beløp. I fjor gikk det rykter om at selskapet prøvde å overtale Activision om å gjøre Doom III fullstendig Xbox-eksklusivt, men dette ble det altså aldri noe av. Nå har de imidlertid oppnådd det nest beste.

- Vi er glade for å kunne samarbeide med Microsoft. Vicarious Visions gjør en utmerket jobb med Xbox-versjonen, og vi er overbevist om at Doom III vil bli et av de heteste spillene på Xbox. Vi vil også bruke den ekstra tiden til å sørge for at PC-versjonen blir så god som mulig, kommenterer Activision i pressemeldingen.

Det er fremdeles ikke fastsatt noen lanseringsdato for Doom III, men vi kommer naturligvis tilbake med mer informasjon så snart det tikker inn.

Siste fra forsiden