bLAN

Årets bLAN satser tungt på esport

Arrangøren håper å trekke store navn til Sogn og Fjordane førstkommende helg.

Hovedsal 2 på bLAN i vinter.
Hovedsal 2 på bLAN i vinter.

Årets første bLAN står for tur og alt er lagt til rette for en konkurransefylt helg i Breimshallen i Sogn og Fjordane. I tillegg til en samlet premiepott på hele 85 000 kroner har arrangørene blant annet satt opp et eget stilleområde for 55 inviterte spillere, hvor det vil bli ro og mak for de som skal kjempe i de største turneringene.

Fine premier for helgens deltakere

Arrangørene hevder blant annet å stelle i stand en av de største StarCraft II-turneringene Norge har sett. Her skal noen av landets beste spillere kjempe med nebb og klør om en premiepott på 35 000 kroner.

Spillutviklerne i Riot har fått øynene opp for det voksende arrangementet og har bidratt til at premiepotten i League of Legends-turneringen har økt til hele 25 000 kroner. I tillegg vil alle på vinnerlaget få en morsom premie i form av et utgått betaskin fra 2010.

Også Counter-Strike: Global Offensive-spillere vil ha muligheten til å reise hjem noen kroner rikere denne helgen. Her får vinnerlaget hele 10 000 kroner, mens andre- og tredjeplassen får med seg spillutstyr fra SteelSeries. I tillegg holdes det mindre turneringer for de med andre interesser, hvor Minecraft- og Trackmania 2-spillere kan dra hjem med en symbolsk femhundrelapp.

Noe for alle

Det er uten tvil størst premiepotter for PC-spillere, men også de trofaste konsollentusiastene vil stikke av med noen mindre pengesummer denne helgen. Det fortelles om konkurranser i Call of Duty: Ghosts, FIFA 14, Tekken Tag Tournament 2 og Forza Motorsport 5, hvor vinnerne stikker av med en velfortjent tusenlapp hver. Alle turneringene er åpne for de som vil delta.

Du trenger likevel ikke være en profesjonell spiller for å møte opp denne helgen. bLAN er først og fremst et spillarrangement, åpent for alle, som i år har plass til 275 deltakere. Tilstelningen varer fra 14.-17. februar og drives av lokal ungdom som brenner for dataspill. Arrangementet har blitt holdt hver vinter- og høstferie siden 1999.

Siste fra forsiden