Counter-Strike: GO / Dreamhack Open Leipzig

Årets første DreamHack-turnering starter fredag

Tre nordmenn konkurrerer i Leipzig.

EnVyUs gikk til topps under DreamHack Cluj-Napoca. De deltar ikke i Leipzig.
Adela Sznajder/DreamHack

Årets første DreamHack-turnering vil bli holdt i tyske Leipzig. Turneringen varer fra 22. januar til 24. januar, og åtte av verdens beste Counter-Strike: Global Offensive-lag kjemper om en samlet premiepott på omtrent 900 000 kroner.

Gruppe A:

Vis mer

Natus Vincere

Luminosity

FaZe Clan

SK Gaming

Gruppe B:

Astralis

Virtus.pro

Mousesports

Team Dignitas

Seks av de åtte deltakende lagene er direkte invitert til turneringen, mens de to siste har kvalifisert seg gjennom nettbaserte kamper.

De inviterte lagene er: Virtus.pro, Luminosity, Natus Vincere, Astralis, FaZe Clan og Mousesports. Danske Team Dignitas og SK Gaming har kommet seg til sluttspillet gjennom kvalifiseringsrunder.

Lagene er fordelt i to grupper, med fire i lag i hver gruppe. I gruppespillet vil det være best-av-én kamper, mens de avgjørende kampene i gruppespillet vil være best-av-tre kamper, hvor de to beste lagene i hver gruppe går videre til sluttspillet. Semifinalene og finalen spilles som best-av-tre kamper.

Tre nordmenn kjemper om seier

Norsk e-sport er godt representert under årets først DreamHack-turnering med hele tre spillere. Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard har spilt godt for G2 Esports (nå FaZe Clan) det siste halvåret, og har vist at også nordmenn kan hevde seg på det øverste nivået internasjonalt.

Ruben «RUBINO» Villarroel er én av tre nordmenn som deltar på Dreamhack Leipzig.
Helena Kristiansson/ESL

Ruben «RUBINO» Villarroel forlot Copenhagen Wolves i november 2015 til fordel for danske Team Dignitas. Etter nordmannens ankomst har det danske laget blant annet vunnet den andre sesongen av CS:GO Champions League.

«RUBINO» og nordmennene i FaZe Clan vil ikke møtes i de innledende gruppespillskampene, men det er gode muligheter for en norsk duell senere i turneringen.

De første kampene i gruppespillet starter fredag 22. januar klokken 12:00 og du kan følge alt via Dreamhacks Twitch-kanal her på GamerTV.

Fredag, 22. januar
12:00 Natus Vincerevs. SK GamingBO1
12:00 Luminosityvs. FaZe ClanBO1
13:30 Astralisvs. TeamDignitasBO1
13:30 Virtus.provs. MousesportsBO1
15:00Group A - VinnerkampBO1
16:30Group B - VinnerkampBO1
18:00Group A - EliminieringskampBO3
21:00Group B - EliminieringskampBO3
Lørdag, 23. januar
12:00Gruppe A - Avgjørelseskamp BO3
15:00Gruppe B - AvgjørelseskampBO3
18:00Semifinale #1 (B1 vs A2)BO3
21:00Semifinale #2 (A1 vs B2)BO3
Søndag, 24. januar
13:00FinaleBO3

Siste fra forsiden