Turneringene på The Gathering 2017

Årets The Gathering får breddesatsing på e-sport

– Deltakerne skal få en opplevelse av å være med i en spillturnering som om det var på toppnivå.

Atraxy under semifinalen på The Gathering i påsken 2015.
Benedichte Breistøl

The Gathering vil tilby engasjerende spillturneringer for deltakerne sine i år, og har annonsert over 150 000 kroner i pengepremier fordelt på seks spill. På nettsiden står det at LAN-et skal posisjonere seg som «et breddearrangement innen e-sport».

Tanken er å ha et tilbud for de som allerede er aktive deltakere i Vikingskipet alle dagene, fremfor spillturneringer rettet mot profesjonelle eller inviterte lag som kun kommer for å delta i en turnering.

– The Gathering skal fokusere på deltakerne som er med oss på arrangementet. Vi har også et ønske om å tilstrebe aktiv deltakelse i konkurranser, fremfor å levere et underholdningstilbud hvor en deltaker kan se på at andre spiller spill, forteller Jørgen Vigdal til Gamer.no.

Premier ned til 8. plass

Jørgen Vigdal er ansvarlig for event-delen av The Gathering. Her er han avbildet i en annen sammenheng.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Vigdal er blant annet ansvarlig for scene-delen av The Gathering, og årets e-sportsatsing er en del av det. Han forteller at de har hørt på miljøet og responderer blant annet ved å dele ut flest mulig premier.

I Counter-Strike, Overwatch og League of Legends premieres derfor de åtte beste lagene. I tillegg vil det være premierte turneringer i Minecraft, Hearthstone og Rocket League.

– Tidligere har mange ikke hatt mulighet til å komme fordi sannsynligheten for å få noe igjen for investeringen er liten. Nå har vi gjennomført tiltak for å svare på det, og håper flere lag har lyst til å være med. Intensjonen er ikke at lag skal kjøpe billett og så dra igjen etterpå.

Han vil imidlertid ikke sette «e-sport»-klistremerke på de spillturneringene som skal være i Hamar denne påsken. For The Gathering er e-sport noe de aller beste holder på med, mens i Vikingskipet skal hvem som helst finne glede i å konkurrere.

– Det er ikke e-sport vi satser på, men heller «casual gaming» blant våre deltakere. Tilbudet vårt av spillkonkurranser skal være til glede for den gjennomsnittlige spilleren, ikke for topplagene. Det er det vi mener med breddesatsningen vi gjør nå. Vi fokuserer på at deltakerne våre skal få en opplevelse av å delta i en spillturnering som om det var på toppnivå. Samtidig vil premiene være på et nivå slik at det ikke tiltrekker de største lagene.

– Det er derfor kanskje feil å bruke begrepet e-sport på våre nettsider om de turneringene vi skal gjennomføre. Definisjonen på e-sport for oss er betegnelsen på de turneringene hvor profesjonelle lag deltar i en forhåndskvalifisering, og de beste lagene blir invitert til gjennomføringen. Det vi driver med vil vi egentlig betegne som «casual gaming».

Her melder du deg på spillturneringene på The Gathering »

Strømmes på nettet

Publikum som ikke selv deltar på The Gathering kan følge turneringene gjennom en videostrøm. Det er satt av tid på hovedscenen til å gjennomføre finaler både fredag og lørdag.

Les også
«Hallzerk» skal spille sammen med svenske Counter-Strike-legender
Danske Tricked vant Ragnarök-finalen på The Gathering i 2016.
Benedichte Breistøl

– Vi har jo hatt spillturneringer i svært mange år, og dette har hele tiden vært et satsningsområde for oss. I 2016 var en partner med oss som ville lage en egen scene for spillturneringene, forteller han og refererer til Ragnarök-sluttspillet på The Gathering i fjor, som ble gjort i samarbeid med Riot.

– Dette syns vi var spennende å være med på, og vil derfor fortsette med finaler på en scene, men å kjøre alle turneringene på en scene ligger utenfor vår nåværende kapasitet. Vi plukker derfor ut noen finaler som vi vil vise på en scene, slik at deltakerne skal få en skikkelig e-sportfølelse, avslutter han.

Slik er premiefordelingen i spillturneringene på The Gathering:

CSGO, LOL og OWHearthstoneMinecraft All-StarsMinecraft Voxel HeroRocket League
1. plass20 00040002000400012 000
2. plass10 0002000100020006000
3. plass5000100050010003000
4. plass2500
5. plass1000
6. plass1000
7. plass1000
8. plass1000

Siste fra forsiden